Cum să îți alegi cel mai bun loc din avion de fiecare dată

Cum să îți alegi cel mai bun loc din avion de fiecare dată

Călătoriile cu avionul pot fi uneori destul de inconfortabile, dar nu înseamnă că nu poți schimba asta.

Pilotul Jonny Knowlson a vorbit cu cei de la LifeHacker despre ce locuri să alegi în avion, în funcție de prioritățile tale. Poate că vrei să dormi liniștit în timpul călătoriei, poate vrei mai mult spațiu să te întinzi sau poate vrei să eviți pe cât posibil turbulențele – cert e că sigur există un loc pentru tine.

Dacă vrei să prinzi un somn bun, e bine să eviți motoarele. Ideal ar fi să îți găsești un loc în primele rânduri. Dacă asta nu este o posibilitate, poți să iei în calcul să îți iei un loc spre culoar, departe de zgomotul toaletelor.

Când vine vorba de locuri bune pentru întins picioarele, cele aproape de peretele despărțitor sunt printre cele mai bune. De asemenea, în funcție de avion, scaunele din apropierea ieșirilor de urgență au mai mult spațiu.

În cazul în care vrei să minimizezi pe cât posibil riscul de a fi zgâlțâit când lovesc turbulențele, e bine să stai în dreptul aripilor. În acest fel, când forțele exterioare – de exemplu vântul sau gravitația – își fac de cap, poziționarea ta aproape de centrul de masă al avionului îți va asigura mai puține neplăceri.

În ceea ce privește cele mai sigure locuri în caz de accident, nu există o regulă universală, din moment ce fiecare accident e diferit. Cu toate astea, cei de la Popular Mechanics au analizat datele de la National Transportation Safety Board cu privire la 20 accidente aviatice și au descoperit că în 11 din 20 de cazuri, pasagerii din spate au avut o soartă mai bună. În cinci cazuri, cei din față au fost mai norocoși.

Așadar, există câte ceva pentru fiecare. Depinde de ce priorități ai, dar cert este că niciun loc nu le va îndeplini pe toate. Dacă vrei să afli ce locuri să îți alegi la următorul zbor, site-ul Seat Guru ți-ar putea fi de mare ajutor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: LifeHacker