Ceasul românesc care schimbă viața bolnavilor de Alzheimer

Ceasul românesc care schimbă viața bolnavilor de Alzheimer

Smartwatch-urile se dovedesc a fi utile în mai multe scenarii și contexte: fie că te ajută să faci mai mult sport sau să fii conectat la tot ceea ce se întâmplă în jur. The human link este un altfel de smartwatch care poate ușura viața persoanelor afectate de Alzheimer, dar și a familiei acestora.

Românii de la Connected Medical au realizat soluția medicală the human link, ce conține și un smartwatch, care ar putea fi extrem de utilă pentru persoanele cu Alzheimer și pentru cei care au grijă de ei.

Ceasul este dotat cu GPS astfel o persoană cu Alzheimer se poate deplasa fără restricții, dar dacă cumva se rătăcește și iese dintr-un anumit perimetru stabilit atunci aplicația instalată pe telefonul tău îți trimite o alertă și îți furnizează coordonatele geografice, astfel să găsești persoana respectivă mai ușor.

Ceasul poate fi purtat de persoanele cu demență într-un stagiu incipient până la moderat și are o autonomie de patru zile. După instalarea aplicației și parcurgerea acordului de utilizare a acesteia urmează înregistrarea dispozitivului de asistență prin scanarea codului special de pe cutie sau din spatele ceasului. După scanare sau introducerea seriei în mod manual, primești permisiunea să monitorizezi dispozitivul.

Smartwatch-ul a trecut prin mai multe transformări și prin două prototipuri, iar acesta a fost realizat în funcție de feedback-ulu primit de la Societatea Română Alzheimer și Institutul Geriatic Ana Aslan.

Soluția the human link 1 nu este doar un ceas inteligent cu GPS, ci este o soluție medicală care vine cu o asigurare de viață și cu un pachet de servicii medicale la domiciliu prin intermediul partenerilor companiei, Crucea Alb-Galbenă. În cadrul acestor servicii este inclusă deplasare la domiciliul pacientului a unei echipe formate din medic și asistent medical.

the human link poate fi achiziționat cu un preț începând de la 169 de euro, aici fiind inclus costul ceasului și al serviciilor (12 luni).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: