Catedrala Mântuirii mai înghite niște bani de la Guvern, că așa e frumos

Catedrala Mântuirii mai înghite niște bani de la Guvern, că așa e frumos

Catedrala Mântuirii Neamului este un motiv veșnic de scandal, iar cea mai recentă finanțare nu va face decât să-i enerveze pe cei care consideră că proiectul este o gaură neagră în care autoritățile toarnă bani cu nemiluita.

Mai nou, Catedrala Mântuirii Neamului primește încă 115,5 milioane de lei, în urma rectificării bugetare. Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici susține că este normal, logic, de bun simț și legal să fie alocați bani pentru minunata construcție, astfel încât în luna noiembrie să poată avea loc prima slujbă.

Afirmația este una curioasă, având în vedere că în vara lui 2017 Teodorovici susținea că biserica ar trebui impozitată. Atunci acesta declara că biserica trebuie să înțeleagă că trăim în secolul XXI și că este nevoie de bani.

Cu toate acestea, vestea finanțării nu cred că mai surprinde pe nimeni. Încă din 2011, de când a început construcția, s-au alocat constat bani din bugetul de stat, Primăria Capitalei fiind una dintre instituțiile darnice în acest sens.

De exemplu, în 2017, de la bugetul Primăriei Capitalei au fost alocate 19,5 milioane către lăcașul de cult. Nici anul acesta primăria nu s-a lăsat mai prejos și a alocat recent 10 milioane de lei, pe lângă cele 15 milioane deja alocate.

Bineînțeles, Primăria Capitalei nu a fost singura care a susținut construcția. Și Primăria sectorului 1 a alocat 20 de milioane de lei în 2017, în timp ce Primăria sectorului 5 a avut o contribuție ceva mai „modestă” de nouă milioane de lei.

Cel mai probabil, nici aceasta nu va fi ultima etapă de fonduri primite din banii publici pentru Catedrală. Ori Primăria, ori Guvernul vor continua să mai facă rectificări de acest fel, chiar dacă prioritățile sunt altele.

Citește și: