Vara pomenilor: Firea dă vacanță la mare tinerilor din București

Vara pomenilor: Firea dă vacanță la mare tinerilor din București
Sursa foto: Gabriela Firea via Facebook.

Primăria București, condusă de Gabriela Firea, dă vacanțe gratuite și studenților, după pensionari. Cei din urmă merg în Grecia, cei dintâi rămân în România, pe litoral.

Primăria București a anunțat că a doua ediție a programului „Școala de Vară”. Se va desfășura între 5 august și 29 septembrie, iar tinerii trebuie să aibă între 18 și 35 de ani. Vacanța e de șapte zile pe litoral, cu cazare asigurată și trei mese pe zi, gratuite.

În clipul în care vorbea despre realizările din București până acum, Firea a afirmat că e în funcție de doar doi ani, de unde și lipsa unor proiecte grandioase. Totuși, în acest mandat „scurt”, a plătit din bugetul primăriei mai multe festivaluri și acum vacanțe.

În cazul cadoului pentru pensionari, primăria a decis să investească două milioane de lei. Vor fi 1.000 de norocoși trimiși în Grecia, în perioada august – octombrie, inclusiv la Muntele Olimp. În cazul tinerilor, premisa e „O minte sănătoasă într-un corp sănătos!”, conform anunțului oficial.

Școala de vară din 2018 pune accentul pe activități indoor – educative, de formare și profesionalizare și activități outdoor – de divertisment și recreere: public-speaking, comunicare, interacțiune, viață socială, dezvoltare personală, gestionarea emoțiilor/stresului, cursuri de dans și flash-mob.

Cadoul acesta pentru tineri nu e însă la fel de important ca cel asigurat de PSD în 2017. Atunci, studenții au primit gratuitate pe tren. E valabilă și în prezent.

În 2017, școala de vară a costat circa trei milioane de lei. Experiența unuia dintre cei care au participat o poți citi aici. Atunci a fost vorba de „Școala de Vară Tematică” care a ținut până aproape de jumătatea lunii septembrie, în mai multe stațiuni de pe litoralul românesc. De la Saturn, Costinești, Eforie Nord și Sud până la Olimp sau Venus.

Pe lângă asta, ca să fii admis, trebuia fie să ai între 18 și 35 de ani și domiciliul în București, fie să fii student la oricare facultate din oraș, chit că n-aveai buletin de bucureștean.

Cu toate aceste proiecte, și banii acordați Bisericii Ortodoxe Române pentru biserici și catedrală, Primăria, sub conducerea Gabrielei Firea, investește masiv într-un anumit viitor. Vom vedea în 2019, la alegerile electorale, ce înseamnă asta și cât întoarce.

Sursa: G4Media