Omul care și-a pus o mână bionică după ce a fost inspirat de un joc video

Omul care și-a pus o mână bionică după ce a fost inspirat de un joc video

Nu este ceva neobișnuit ca gamerii să copieze stilul unui personaj favorit. Acest britanic a mers mai departe și acum poartă o mână bionică, la fel ca personajul preferat dintr-un joc video.

Daniel Melville s-a născut fără mână dreaptă, iar, acum, tehnologia de imprimare 3D a făcut posibil ca bărbatul aibă propria mână bionică, inspirată de un personaj dintr-un joc video.

Daniel Melville deține și poartă o copie a mânei bionice a lui Adam Jensen, protagonistul jocului Deus Ex. El s-a născut fără mâna dreapta și a crescut cu un braț protetic. Când a jucat jocul Deus Ex a găsit un personaj cu care se putea identifica. „Avea aceste brațe bionice și era foarte tare. Mi-am dorit și eu asta”, a spus Melville care a adăugat că tot timpul și-a dorit un braț bionic, dar nu-și putea permite până acum.

El a intrat în contact cu Joel Gibbard, fondatorul Open Bionics, o companie din Marea Britanie care dezvoltă brațe bionice ieftine prin imprimare 3D, iar Melville a devenit tester pentru companie.

Brațul bionic este printat 3D și poate fi folosit aproape la fel ca un braț normal: poate ridica lucruri, poate deschide și închide palma. „Am fost fascinat de la început de faptul că-mi pot deschide palma, că pot ridica lucruri. În ultimii ani am îmbunătățit tehnologia și acum pot ridica cu brațul până la 8 kg, ceea ce este o nebunie pentru o mână bionică imprimată 3D”.

Totuși, Melville așteaptă ca tehnologia să facă posibilă mișcarea individuală a degetelor, mai ales pentru a putea merge la un concert rock și să facă „coarnele” cu degetele de la mână.

Nu în ultimul rând, Melville este un gamer și este fericit că-și poate folosi brațul pentru a putea juca jocuri de PC. Cele de consolă rămân încă inaccesibile deoarece îi greu să miște degetul mare pe manetă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Geek.com