Omul care și-a pus o mână bionică după ce a fost inspirat de un joc video

Omul care și-a pus o mână bionică după ce a fost inspirat de un joc video

Nu este ceva neobișnuit ca gamerii să copieze stilul unui personaj favorit. Acest britanic a mers mai departe și acum poartă o mână bionică, la fel ca personajul preferat dintr-un joc video.

Daniel Melville s-a născut fără mână dreaptă, iar, acum, tehnologia de imprimare 3D a făcut posibil ca bărbatul aibă propria mână bionică, inspirată de un personaj dintr-un joc video.

Daniel Melville deține și poartă o copie a mânei bionice a lui Adam Jensen, protagonistul jocului Deus Ex. El s-a născut fără mâna dreapta și a crescut cu un braț protetic. Când a jucat jocul Deus Ex a găsit un personaj cu care se putea identifica. „Avea aceste brațe bionice și era foarte tare. Mi-am dorit și eu asta”, a spus Melville care a adăugat că tot timpul și-a dorit un braț bionic, dar nu-și putea permite până acum.

El a intrat în contact cu Joel Gibbard, fondatorul Open Bionics, o companie din Marea Britanie care dezvoltă brațe bionice ieftine prin imprimare 3D, iar Melville a devenit tester pentru companie.

Brațul bionic este printat 3D și poate fi folosit aproape la fel ca un braț normal: poate ridica lucruri, poate deschide și închide palma. „Am fost fascinat de la început de faptul că-mi pot deschide palma, că pot ridica lucruri. În ultimii ani am îmbunătățit tehnologia și acum pot ridica cu brațul până la 8 kg, ceea ce este o nebunie pentru o mână bionică imprimată 3D”.

Totuși, Melville așteaptă ca tehnologia să facă posibilă mișcarea individuală a degetelor, mai ales pentru a putea merge la un concert rock și să facă „coarnele” cu degetele de la mână.

Nu în ultimul rând, Melville este un gamer și este fericit că-și poate folosi brațul pentru a putea juca jocuri de PC. Cele de consolă rămân încă inaccesibile deoarece îi greu să miște degetul mare pe manetă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Geek.com