25 apr. 2018 | 12:36

Cât costă Bitdefender Box, „antivirusul” fizic creat de români

ACTUALITATE
Cât costă Bitdefender Box, „antivirusul” fizic creat de români

Bitdefender a anunțat disponibilitatea oficială a dispozitivului Box în România. Acesta e produs local, vândut deja în America și de acum îl poți avea și în casa ta.

Bitdefender Box este primul produs fizic care protejează dispozitivele conectate de atacuri cibernetice. Acesta este la a doua versiune, iar aceasta este produsă local, în Satu Mare, în fabrica grupului german Zollner.

Produsul este deja disponibil la vânzare în Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Franța, iar lansarea din România coincide cu cea din Japonia. Local, Bitdefender Box va fi disponibil în prima lună în exclusivitate la eMAG. Prețul promoțional e de 800 de lei (altfel, costă 1.000 de lei). După primul an de utilizare, abonamentul anual costă 300 de lei.

Acest gadget pe care îl poți conecta în casa ta la internet este rezultatul cercetării în domeniul securității cibernetice. Bitdefender a investit 89 de milioane de euro în acest domeniu, între 2014 – 2017, iar un sfert din acest buget este alocat proiectelor cu potențial de a deveni revoluționare, precum Box. Înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj, Iași și Timișoara.

Povestea fabricării Box în România o poți afla de la PLAYTECH. Am fost în vizită la fabrică și am văzut unde capătă formă acest dispozitiv pentru securitate cibernetică.

Ce face, propriu-zis, Bitdefender Box

Bitdefender Box

Întâi, este un „antivirus” fizic. În loc să mai instalezi ceva pe computerele tale, îl conectezi pe acesta la rețea și el filtrează amenințările. Protejează atât dispozitivele tradiționale (telefoane, laptopuri, tablete, PC-uri), cât și televizoare smart, termostate, camere web, sisteme de acces în locuință, console de jocuri, frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat conectate la internet, întrerupătoare și instalații de iluminat, prize sau senzori de mișcare.

Bitdefender Box blochează toate adresele URL nesigure sau periculoase pentru a proteja utilizatorii împotriva tentativelor de phishing și fraudă online. Modulul de evaluare a vulnerabilităților scanează, identifică și evidențiază în mod continuu punctele slabe ale rețelei în materie de securitate.

Dispozitivul identifică și blochează tentativele de exploatare a vulnerabilităților dispozitivelor  din rețea. Când un dispozitiv nou se conectează la rețea, Box îl detectează rapid și trimite o notificare imediată către aplicația Bitdefender Central astfel încât utilizatorii să poată controla acțiunile permise pentru dispozitivul respectiv.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități în gadgeturile smart din casă, inclusiv prin încercări de spargere a parolelor.

Bitdefender Box este capabil să se interconecteze cu asistenții din locuințe inteligente, precum Google Home și Amazon Echo, și le va permite utilizatorilor, printre altele, să folosească inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de amenințări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când aceasta nu este necesară. Bitdefender Box va încorpora și soluțiile de asistență parentală, care le permit părinților să asigure siguranța online a copiilor.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele