Basmele terifiante de care n-ai auzit, dar pe care nu le vei uita

Basmele terifiante de care n-ai auzit, dar pe care nu le vei uita

Cu toții știm celebrele basme cu Cenușăreasa, Albă ca Zăpada și Frumoasa Adormită. Dincolo de ele însă mai sunt multe basme rămase în umbră, din motive lesne de înțeles odată ce vei citi ce urmează.

Pe principul că nu toate poveștile trebuie să se termine – sau măcar să se desfășoare – cu bine, următoarele basme sunt terifiante din multe motive și te vei bucura că nu ai auzit de ele când erai copil.

Un fel de Cenușăreasa, dar cu incest

În această poveste, regina moare, iar regele rămâne singur, doar cu fiica sa. El jură că nu se va mai căsători decât cu femeia care va încăpea perfect în hainele răposatei sale soții. Fiica sa îndeplinește criteriul, așa că se hotărăște să se căsătorească cu ea.

Doar că tânăra nu vrea și îi spune că singurul mod prin care ar accepta ar fi dacă ar primi un cufăr care să se închidă și să se deschidă atât din interior, cât și din exterior.

Când tatăl său îi aduce cufărul, ea îi spune că vrea să se asigure că merge. Astfel, regele o încuie în cufăr și o lasă să plutească pe mare. Iar ea plutește, până ajunge pe un alt mal. Acolo, povestea clasică a Cenușăresei începe să se despletească – tânăra întâlnește un prinț, își lasă pantoful în urmă, el o caută după pantof și o găsește.

Hansel și Gretel și Diavolul

Poate îi ții minte pe Hansel și Gretel, frații pierduți în pădure și atrași într-o casă din turtă dulce de o vrăjitoare rea care vrea să îi mănânce. Povestea aceasta e ușor asemănătoare cu cea de mai sus, doar că e cam de zece ori mai întunecată.

Un frate și o soră se pierd în pădure și se trezesc că au fost prinși în cuști, gata să fie mâncați, de către nimeni alții decât Diavolul și soția sa.

Diavolul construiește un fel de structură de tip capră (două picioare așezate în formă de V întors, unite de o bară orizontală), pe care plănuiește să îl așeze pe băiat, pentru ca acesta să sângereze până moare. Îi spune fetei să îl așeze acolo pe fratele ei, cât timp el se duce la o plimbare.

Cei doi profită de ocazie și o roagă pe soția Diavolului să le arate cum se stă pe structura respectivă. Când ea se așază, copiii o leagă și îi taie gâtul. Mai apoi, cei doi frați fură toți banii Diavolului și fug cu trăsura lui. Când se întoarce de la plimbare și realizează ce s-a întâmplat, acesta îi urmărește pe copii, dar moare undeva pe drum.

Cel mai groaznic scenariu care implică o mamă vitregă

Povestea începe cu un bărbat văduv care se recăsătorește. Noua soție îl urăște pe băiatul acestuia și vrea să se asigure că fiica ei va fi cea care va primi moștenirea, nu băiatul. Astfel, ea îi oferă copilului un măr dintr-un cufăr deschis. Atunci când el se apleacă deasupra mărului, femeia închide capacul și îi taie capul.

Ulterior, ea îi pune capul înapoi și îi leagă o batistă în jurul gâtului, pentru a nu se observa că are capul tăiat. Fiica ei îl lovește din greșeală, iar capul băiatului cade. Astfel, femeia și fiica ei îl taie pe băiat în bucățele mici și îl fac budincă, pe care o servesc tatălui său.

Spre final, băiatul se reîncarnează sub formă de pasăre și, pentru a se răzbuna, aruncă în mama sa vitregă cu o piatră, cu care reușește să o omoare. Și, dintr-un motiv sau altul, moartea ei îl face pe băiat să revină la viață ca om.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mental Floss
Etichete: