17 oct. 2018 | 20:03

O cunoscută bancă românească, închisă în 2019. Ce vor face clienții?

ACTUALITATE
O cunoscută bancă românească, închisă în 2019. Ce vor face clienții?

Peisajul bancar din România se va schimba de la 1 ianuarie 2019. Una dintre cele mai cunoscute bănci românești va fi închisă.

Bancpost va dispărea oficial de la 31 decembrie 2018, după ce banca a început fuziunea cu Banca Transilvania (BT). Procesul este mai aproape de final, odată cu aprobarea fuziunii din partea acționarilor BT.

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018. În prezent, aceasta deține peste 99% din capitalul social al Bancpost. După acest moment, s-a demarat procesul de obținere a aprobărilor necesare de la autorități, iar în septembrie BT a reușit să obțină autorizarea din partea Băncii Naționale a României.

Acum, acționarii BT au aprobat în Adunarea Generală Extraordinară fuziunea BT-Bancpost, ceea ce îi aduce mai aproape de finalizarea procesului. Până pe 31 decembrie, băncile vor avea activități separate. Ultima zi de lucru a Bancpost va fi 28 decembrie, iar prima zi la BT va fi 3 ianuarie 2019.

„Mulțumesc acționarilor pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii. Având la bază sinergiile Banca Transilvania – Bancpost și văzând rezultatele de până acum avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambițios al integrării în decembrie, când cele două bănci vor fuziona”, a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație BT.

În ceea ce privește conturile clienților, acestea rămân la bancă până la sfârșitul fuzionării. De asemenea, BT va oferi curând clienților Bancpost informații legate de produsele și serviciile oferite de BT.

Fuziunea dintre bănci și valoarea lor cumulată va ajunge să plaseze Banca Transilvania pe primul loc în sistemul bancar local, poziție ocupată anul trecut de BCR, ale cărei active de 67,73 miliarde de lei reprezentau o cotă de piață de 15,83%.

Pe de altă parte, Banca Transilvania a ocupat, anul trecut, al doilea loc din sectorul bancar, cu active de 59,3 miliarde de lei, ce reprezintă o cotă de piață de 13,8%.