Mașina electrică mai rapidă decât una de Formula 1 costă o avere

Mașina electrică mai rapidă decât una de Formula 1 costă o avere

Aspark Owl este o mașină electrică japoneză extrem de rapidă și care-ți aduce aminte de filmele SF. Și da, întrece chiar și Tesla.

Aspark Owl este o mașină desprinsă din filmele SF, este produsă de o companie Japoneză, și va fi prezentată la Paris Motor Show. Designul mașinii cu două uși este unul futuristic, are roți uriașe și „are o formă superbă, voluptoasă, care va atrage priviri invidioase de la alți șoferi aflați pe drum” este descrisă mașina în broșura de prezentare.

Mașina japoneză poate accelera de la o la 100 de kilometri în mai puțin de două secunde (1,9 secune)! Mai rapidă decât o mașină de Formula 1.

Această viteză a fost atinsă pe o distanță de doar 27 de metri. Aspark Owl are 430 de cai putere, cântărește mai puțin de 861 de kilograme, adică cam cât o vacă de lapte. Această greutate este obținută datorită faptului că mașina este fabricată în mare parte din fribră de carbon, iar roțile sunt realizate din aliaj de magneziu.

Utilizarea a două motoare mici de 40kW ajută la menținerea unui centru de greutate jos.

Și da, cu toate acestea, mașina poate fi folosită pe drumurile publice și va fi livrată clienților undeva la mijlocul anului 2020.

Cei care doresc să cumpere o astfel de mașină pot da avansul (doar un milion de euro) chiar la show-ul de la Paris. Aspark Owl va fi produsă într-o ediție limitată (doar 50 de exemplare), iar clienții care o vor ar trebui să acționeze repede și să scoată din buzunar peste trei milioane de euro.

Automobilul japonez poate atinge o viteză maximă de 280 de kilometri pe oră, iar distanța parcursă cu un plin este de 300 de kilometri, susțin japonezii.

Automobilul se află în dezvoltare din 2014, iar scopul a fost de la început acela de a face cea mai rapită mașină electrică din lume. Modelul a fost dezvăluit pentru prima adată în 2018 la târgul auto de la Frankfurt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: