ARK Survival Evolved va aduce aventurile cu dinozauri pe mobil

ARK Survival Evolved este unul dintre cele mai interesante jocuri cu dinozauri din ultimul deceniu și, în curând, va ajunge pe mobile.

ARK Survival Evolved s-a lansat în 2015 într-o variantă de open beta care a evoluat semnificativ până la lansarea comercială a titlului. Între timp, a ajuns pe PlayStation 4, Xbox One sau Steam. Are peste 13 milioane de jucători global, câteva premii și o serie stufoasă de review-uri pozitive. Spre surprinderea fanilor, într-o variantă un pic modificată, dezvoltatorul titlului și-a propus să-l aducă pe mobile.

ARK Survival Evolved se va lansa în curând pentru mobile sub forma unui joc free-to-play. Cu alte cuvinte, îl vei putea instala gratuit, dar este posibil ca microtranzacțiile să joace un rol important în joc, deși le vei putea ignora cu un pic de efort. Cei de la Studio Wildcard sunt încrezători că, cel puțin din perspectiva experienței online, jocul pentru smartphone-uri ar trebui să fie foarte apropiat de cel pentru console și PC.

Acțiunea se va desfășura pe o insulă foarte mare. În acel spațiu, vei avea peste 80 de dinozauri pe care să-i îmblânzești. Vor exista triburi pe care le poți forma cu prietenii în multiplayer, îți vei putea dezvolva abilități și vei putea crea lucruri de la zero printr-un sistem de crafting.

De partea efectivă de dezvoltare se vor ocupa studiourile War Drum. Aceleași studiouri au fost responsabile de portare pe mobile a îndrăgitelor titluri Grand Theft Auto: Vice City, Max Payne Mobile și Bully. Cei care vor să experimenteze versiunea beta de ARK Survival Evolved se pot înscrie la un beta pentru iOS folosind acest link. Pe viitor, va exista și un beta de Android, dar respectiva iterație nu are încă o dată de lansare. Important este că, până la finele acestei primăveri, se va lansa o variantă finală de mobil pentru ambele platforme.

Alexandru Puiu
18:51 19.03.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video