Cum a devenit iPhone X o fabrică de bani pentru Apple

Cum a devenit iPhone X o fabrică de bani pentru Apple

Apple a întrecut orice așteptări cu rezultatele financiare raportate. Gigantul a raportat în T1 din 2018 vânzarea a 52,2 milioane de iPhone spre uimirea reticenților care credeau că iPhone X nu o să prindă.

În primul trimestru din 2018, Apple a livrat 50,7 milioane de iPhone. Rezultatele au dus la creșterea acțiunilor Apple cu 2%. Mai mult decât atât, oficiali Apple au declarat că lumea a ales iPhone X mai mult decât orice alt model, în acest trimestru.

Tim Cook, CEO-ul Apple, laudă și el telefonul și spune că nu putea să fie mai mândru de produs. Deci nu e de mirare că prețul mediu al unui iPhone a ajuns la 728 de dolari. Compară acest preț cu ce prețuri mai știi pentru alte modele de la producători concurenți.

Investitorii au urmărit îndeaproape compania în ultimele săptămâni, deoarece credeau că cererea de aprovizionare cu iPhone este mai mică decât se așteptau.

Apple a raportat în T1 venituri în valoare de 61,1 miliarde de dolari, de la 52,9 miliarde înregistrate anul trecut. Asta a întrecut așteptările analiștilor de pe Wall Street, care indicau că Apple o să facă 60,8 miliarde de dolari.

În ceea ce privește profitul, acesta a fost de 2,73 dolari pe acțiune, comparativ cu anul trecut, când s-au raportat 2,10 dolari pe acțiune. De asemenea, serviciile, care includ Apple Music, App Store și iCloud, au înregistrat venituri de 9,1 miliarde de dolari, comparativ cu așteptările de 8,3 miliarde de dolari.

Julie Ask, analist la Forrester, a declarat că rezultatele segmentului de servicii sunt pozitive, dar avertizează că ar trebui să continue creșterea numărului de abonați ai platformelor, care a atins 270 de milioane de utilizatori.

Cook spune că acesta este al șaselea trimestru consecutiv de creștere a veniturilor, fapt care se datorează vânzărilor masive de iPhone și iPad. Oficialii mai spun că Apple se așteaptă ca în următorul trimestru să aibă încasări cuprinse între 51,5 și 53,5 miliarde de dolari.

Pe lângă asta, compania a anunțat și o răscumpărare de acțiuni, în valoare de 100 de miliarde de dolari. În plus, vânzările din China au urcat cu 21%, la 13 miliarde de dolari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și:
Sursa: Reuters