05 iul. 2018 | 11:49

România fără carte a dat peste „ambulanța neagră” și s-a lăsat cu violență

Generalist
România fără carte a dat peste „ambulanța neagră” și s-a lăsat cu violență

O scriitoare într-o mașină similară unei ambulanțe a ajuns în București. Din nefericire, a ajuns în această mașină. Din mai multă nefericire, s-a întâlnit cu cetățeni pentru care parul nu e niciodată prea departe.

„Ambulanța neagră” e un mit pe care câteva televiziuni și presa online l-au folosit la un moment dat pentru audiență. N-a existat, dar asta nu i-a oprit pe niște români din zona Gării de Nord să atace o mașină similară unei ambulanțe. Cumva, ideea că ambulanța din mit era „neagră” nu i-a ajutat prea mult să discearnă între realitate și fantasmagorii.

„Ambulanța neagră”, conform mitului, fură copii ca să le recolteze organele. Astfel, în noaptea zilei de 4 iulie, în zona Gării de Nord, s-a lăsat cu live-uri pe Facebook, poliție și scriitoarea Doina Popescu-Brăila îngrozită de ce poate face prea puțină educație.

Ea a pornit în urmă cu ceva timp proiectul „Ambulanța pentru literatură”. Nu fură copii, ci vrea să atragă atenția asupra cititului. La început, mașina era albastră cu alb. După noaptea de 4 iulie se prea poate să se gândească s-o vopsească. Se aseamănă, ce-i drept, cu o ambulanță, dar e departe de așa ceva.

Mașina care a speriat cetățeni grăbiți să dea cu parul era adusă recent din străinătate. Avea numere provizorii, nu aparţine sistemului de ambulanţă de stat şi nici unui alt sistem privat. Scandalul a adunat în jurul mașinii câteva zeci de bărbați și femei, unii mai grăbiți să bată pe cineva, alții doar să se uite. Cinci indivizi au reuşit sa deschidă portiera şi au lovit-o pe femeie. Aceștia sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.

[readmore]

Scriitoarea a scăpat din ghearele României de Ev Mediu cu poliția. Ea a refuzat transportul la spital, dar a primit îngrijiri medicale în curtea secţiei de poliţie.

Mai jos poți vedea unul dintre live-urile cu isteria provocată de această femeie și mașina ei.