România mută ambasada din Israel. Ce plănuiesc Dragnea și Dăncilă

România mută ambasada din Israel. Ce plănuiesc Dragnea și Dăncilă
Sursa foto: EU Reports/YouTube

România își va muta ambasada din Israel. Din Tel Aviv se duce la Ierusalim, măsură luată și de Statele Unite ale Americii. Decizia în cazul României a fost luată de Guvern în ultima şedinţă.

„Dacă mai ţineţi minte am spus că din punctul meu de vedere că şi România trebuie să-şi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Informaţia a ieşit. Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”, a declarat Liviu Dragnea într-un interviu la Antena3.

„Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană. Suntem, practic, a doua ţară care mutăm ambasada. Mutarea va avea beneficii pentru România”, a mai spus președintele PSD.

Premierul Viorica Dăncilă va pleca pe 25 aprilie în Israel pentru a purta primele discuţii cu premierul Benjamin Netanyahu despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Sigur, n-a lipsit și Călin Popescu Tăriceanu din a comenta această decizie. „Cred că această decizie e una cu reverberaţii puternice din punct de vedere politic. România e ţară UE, stau şi mă uit şi ce fac ceilalţi europeni, ne uităm şi la partenerul strategic care e SUA şi trebuie să vedem şi care e avantajul României”, a spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Adevărul