Cum vrea Volkswagen să te scape de aglomerația din trafic

Cum vrea Volkswagen să te scape de aglomerația din trafic

Volkswagen continuă să își îmbunătățească imaginea după scandalul Dieselgate, iar acum îți propune o imagine din viitor vizavi de traficul aglomerat.

Volkswagen are de gând să rezolve aglomerația marilor orașe, iar pentru asta a intrat în parteneriat cu D-Wave. Alături de aceștia, gigantul auto a pus la treabă puterea calculatoarelor cuantice, pentru a crea un sistem de management al traficului. Acesta poate procesa mai bine informațiile despre sistemele de transport și poate îmbunătăți performanța autobuzelor sau a taxiurilor.

Sistemul cuantic poate înlocui modelele de trafic actuale, create de supercalculatoare clasice. Acestea sunt limitate în ceea ce privește numărul de sarcini pe care le pot efectua în același timp, iar traficul are o mulțime de astfel de provocări, mai ales dacă vorbim și de date preluate de la smartphone-uri și transmițătoare montate pe mașini. Sistemul VW folosește un algoritm cuantic pentru a optimiza datele și a oferi informații mai precise despre trafic.

volkswagen calculatoare cuantice trafic

Sistemul ar trebui să ducă la un trafic mai organizat. Transportul în comun ar putea oferi servicii mai bune și mai rapide călătorilor, iar taxiurile ar putea reduce timpii de așteptare pentru pasageri. Mai mult, pe măsură ce mașinile autonome ajung pe străzi, algoritmul ar putea să ofere informații acestora, astfel încât vehiculele să poată alege cele mai rapide rute pentru a ajunge la destinație.

Momentan, sistemul de calcule cuantice pentru trafic e doar un concept și a fost prezentat la WebSummit, în Lisabona. Producătorul susține că acesta poate fi adaptat ca un sistem comercial, care să fie vândut orașelor ce au nevoie de un astfel de ajutor. Un mare avantaj e că sistemul e scalar, astfel că poate fi integrat într-un oraș, indiferent de dimensiunile acestuia.

Volkswagen vrea să testeze algoritmul cuantic în Barcelona, unde există deja o bază de date consistentă cu informații despre trafic.

Citește și: