Ziua Pământului: Cu ce idei ne încurajează Google să protejăm planeta

Ziua Pământului: Cu ce idei ne încurajează Google să protejăm planeta

22 aprilie este Ziua Pământului, iar Google nu putea să lase o astfel de ocazie să treacă neobservată, astfel că sărbătorim cu un nou doodle. 

Google ne încurajează să ne protejăm planeta pe care trăim și o face pe bună dreptate, pentru că nu prea avem unde să mergem, cel puțin momentan. chiar dacă descoperim zilnic exoplanete, unele cu potențial locuibil. Așa că astăzi este un prilej ideal pentru a conștientiza direcția în care ar trebui să ne îndreptăm în ceea ce privește protejarea Terrei.

De Ziua Pământului, Google ne oferă un doodle care se desfășoară sub forma unei scurte povestioare, astfel că avem parte de 12 slide-uri, în care vedem inițial realitatea spre care ne îndreptăm dacă nu luăm nicio decizie cu privire la planetă. Vedem apoi care ar fi parcursul nostru dacă am lua decizia să ne îngrijim mai mult de Pământ.

Google vine cu mai multe idei pentru Ziua Pământului, pe care le enumerăm mai jos:

  1. nu uita să stingi luminile atunci când părăsești o încăpere;
  2. fă-ți timp să plantezi undeva un copac;
  3. alege mijloacele de transport în comun, bicicletele sau chiar covoiajarea;
  4. alege alimentele produse local, contribuind la reducerea deșeurilor și a emisiilor;

Aceștia sunt niște pași mici pentru fiecare, dar puși unul lângă celălalt, pot avea un impact destul de mare la scară largă.

Doodle-ul de Ziua Pământului ne arată astfel de activități enumerate mai sus, dar ne oferă trimiteri și către sursele de energie regenerabile și nepoluante, cum ar fi energia solară sau cea eoliană, care prind avânt în ultimii ani. Firește, pentru că nu poți face treabă de unul singur, și doodle-ul mizează pe colaborare în vederea reușitei.

Doodle-ul este accesibil pe pagina principală www.google.ro. Dacă apăsați pe lupa din dreapta jos, veți descoperi și lista cu idei pentru Ziua Pământului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI