Zgomotul ambiental ar putea fi următorul pas pentru autentificarea inteligentă

Zgomotul ambiental ar putea fi următorul pas pentru autentificarea inteligentă

Autentificarea în doi pași a devenit deja o obișnuință, dar zgomotul ambiental ar putea deveni o nouă metodă de logare.

O echipă de cercetători în securitate din Elveția a creat o nouă metodă de autentificare, prin intermediul căreia scapi de problema așteptării pentru un cod de confirmare trimis prin SMS. Metoda inteligentă se folosește de zgomotul ambiental pentru a-ți oferi acces în conturi.

Futurae este o companie derivată din Swiss Federal Institute of Technology din Zurich, iar tehnologia creată se folosește de mediul înconjurător ca token pentru autentificare, în cadrul unei aplicații denumite Sound-Proof.

Când un serviciu încearcă să verifice autentificarea, trimite o cerere către dispozitivul de pe care încerci să te loghezi, dar și către dispozitivul personal, cum ar fi un smartphone. Sistemul înregistrează trei secunde de sunet pe fiecare device și apoi le compară; dacă acestea sunt similare, asta înseamnă că utilizatorul se află în același loc cu dispozitivul pe care vrea să îl acceseze. Astfel, procesul de logare poate fi efectuat.

Spre exemplu, dacă un ciripit de păsări este auzit de ambele dispozitive, logarea este în regulă. Dacă, în schimb, doar un dispozitiv aude asta, iar celălalt aude persoane care vorbesc, de exemplu, atunci logarea nu va continua.

Dacă locul în care te afli nu are zgomot ambiental, atunci dispozitivul pe care vrei să te loghezi poate transmite o serie de ultrasunete, care apoi vor fi detectate de aplicația de pe smartphone. Sunetele sunt comparate la nivel de lungime de undă și nicio înregistrare nu este trimisă mai departe, scrie techcrunch.com.

Într-adevăr, s-ar putea ca metoda să nu înlocuiască metodele clasice de autentificare, dar ar putea fi folosită ca un pas adițional, pentru sporirea securității când vine vorba de logare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: