06 mai 2017 | 23:30

YouTube îți va oferi gratuit show-uri originale cu o mulțime de vedete

ACTUALITATE
YouTube îți va oferi gratuit show-uri originale cu o mulțime de vedete

YouTube continuă să își consolideze planurile de creare de conținut original și face o mișcare importantă în piață.

Astfel, site-ul pregătește o serie de conținut premium, care să fie monetizat prin reclame și care ar putea ajunge pe platformă destul de curând. Show-urile vor fi oferite gratuit tuturor utilizatorilor și nu vor face parte din YouTube Red, care oferă un plan de subscripție lunară contra sumei de 10 dolari.

YouTube a semnat cu nume precum Kevin Hart, Rhett and Link, Ellen DeGeneres, Katy Perry, The Slow Mo Guys, Demi Lovato și Ludacris pentru conținut original care va ajunge pe site anul acesta, se arată într-un comunicat al companiei.

Prima serie de conținut va fi reprezentată de șapte show-uri diferite. Kevin Hart, spre exemplu, va face echipă cu alte vedete și staruri de pe YouTube în fiecare săptămână, pentru a încerca să pună la punct diverse rutine de exerciții fizice. The Slow Mo Guys vor testa cele mai noi tehnologii pentru a schimba modul în care observăm lucrurile din jurul nostru, datorită filmărilor de mare viteză.

Veștile au apărut odată cu cele de la Snapchat, care are de gând să creeze un reality TV pentru Snapchat Shows. De asemenea, și Twitter a anunțat că va oferi live-streaming cu conținut original, venit de la câțiva parteneri importanți. De asemenea, Facebook lucrează de ceva vreme pentru a pune la punct un sistem cât mai vast de conținut video.

Aceste show-uri au ca scop și crearea unei audiențe care să poată concura cu comunitățile create în jurul unor servicii precum Netflix, Hulu sau Amazon, scrie digitaltrends.com. YouTube este pregătită să cheltuie câteva sute de milioane de dolari pentru a crea mai bine de 40 de show-uri și filme distribuite pe platformă.