YouTube introduce funcția LIVE de pe telefoanele mobile

YouTube introduce funcția LIVE de pe telefoanele mobile
15:59 08.02.2017

YouTube face un pas înainte în ceea ce privește streaming-ul live, astfel că de acum, există posibilitatea de a face asta direct de pe telefonul mobil, arată stiridinlume.ro.

YouTube a început să discute despre planurile de introducere a funcției de live streaming de pe telefon încă de la jumătatea lui 2016, dar abia acum a făcut primul pas concret în această direcție. Astfel, funcția este disponibilă, cel puțin momentan, doar utilizatorilor care au cel puțin 10.000 de subscriberi.

Din fericire, însă, această limitare este doar una temporară, iar funcția de streaming va deveni disponibilă tuturor utilizatorilor, în curând.

Trebuie să apeși doar de câteva ori în cadrul aplicației YouTube pentru telefoane mobile dacă vrei să pornești un stream, iar videoclipurile care sunt create astfel sunt supuse aceluiași tratament precum cele încărcate clasic. Acestea pot fi găsite prin intermediul funcției de căutare, cu ajutorul recomandărilor sau a listelor de redare, astfel încât utilizatorii nu trebuie să acceseze neapărat un cont pentru a vedea un live, arată androidcentral.com.

YouTube susține, de asemenea, că a lucrat destul de mult la optimizarea acestei funcții, astfel încât să nu apară probleme legate de streaming, dacă faci asta de pe o conexiune ceva mai slabă.

Există și o oarecare opțiune de monetizare a streaming-ului de clipuri video prin intermediul YouTube. Aceasta este cunoscută ca ”Super Chat” și este o modalitate prin care cei ce vizionează stream-ul pot plăti pentru a avea întâietate în chat, mesajul lor fiind vizibil mult mai ușor pentru cel ce transmite live. Aceste mesaje rămân în partea superioară a chatului pentru până la 5 ore.

Nu foarte mulți utilizatori se pot lăuda cu peste 10.000 de utilizatori abonați la canalul lor, astfel că va mai dura ceva timp până ce YouTube să fie cu adevărat inundat de streaming-ul live de pe telefoanele mobile.

loading...