Xiaomi Mi 6 va avea un Snapdragon 835 mai ”leneș”

Xiaomi Mi 6 va avea un Snapdragon 835 mai ”leneș”

În speranța că va fi primul telefon pe piață cu Snapdragon 835, Xiaomi Mi 6 se pare că va folosi o variantă mai lentă a respectivului SoC.

Cum 2016 a fost anul Snapdragon 820 și 821, 2017 va fi anul SoC-ului Snapdragon 835. Asta înseamnă că cea mai mare parte a smartphone-urilor de top lansate anul acesta vor fi construite în jurul celui mai noul și performant procesor creat de Qualcomm. La fel se întâmplă deja de câțiva ani. În 6 luni, indiferent dacă vei vrea să faci o investiție semnificativă într-un HTC, LG, Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi și nu numai, terminalele de top vor avea un Snapdragon 835.

În același timp însă, există o competiție tacită între companii vizavi de care va reuși să aducă primul smartphone cu noul SoC pe piață. În contextul în care Samsung se ocupă de producția respectivului cip, sunt șanse semnificative ca Galaxy S8 să fie primul aparat ,,propulsat” de Snapdragon 835. Chinezii de la Xiaomi au intrat și ei în competiție, dar pentru a ieși căștigători, se pare că vor face un compromis important de performanță.

Conform celor de la Gizmochina, în iminentul smartphone de top al Xiaomi vom găsi un Qualcomm Snapdragon 835 underclocked. Acesta va avea o viteză de tact un pic mai mică pentru a facilita producția mai rapidă și, implicit, aducerea pe piață în timp util a gadgetului. Astfel, cu un pic de noroc, Xiaomi Mi 6 ar putea fi primul smartphone cu Snapdragon 835 în magazine, o victorie foarte importantă pentru o companie care nici nu exista în urmă cu 7 ani.

Procesoarele pentru mobile au atins de mult performanțe cu multe peste cele cu adevărat utile. Din acest motiv, cei câțiva MHz în minus la frecvența de tact a SoC-ului s-ar putea să fie complet irelevanți în comparație cu impactul de marketing a procesorului Snapdragon 835 pe lista de specificații tehnice a terminalului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: