Xiaomi a anunțat lansarea procesorului propriu, Surge S1

Xiaomi a anunțat lansarea procesorului propriu, Surge S1
15:37 28.02.2017

Trecând dincolo de producția smartphone-urilor, laptop-urilor și accesoriilor, gigantul chinez Xiaomi a decis lansarea unor procesoare proprii, urmând calea pavată de companiile Apple și Samsung, producători care includ deja cipuri auto-proiectate în telefoanele pe care le dețin în colecție.

Xiaomi a anunțat mult anticipatul procesor Surge S1, primul cip care a fost construit cu ajutorul Beijing Pinecone Electronics, o companie pe care aceștia o dețin, conform Mashable.

Surge S1 este un SoC mid-range, pe care producătorii îl consideră un competitor al Qualcomm Snapdragon 625, al Media Tek P20 și P10. Într-o prezentare care conținea date benchmark despre toate procesoarele amintite anterior, Xiaomi menționa că cipul creat depășește performanțele celor trei și că va avea o calitate net superioară.

Surge S1 este un procesor pe 64 de biți, cu o arhitectură cu opt nuclee, și vine cu o placă video, Mali-T860, cu patru nuclee.

Cipul se remarcă prin aceea că include noi sisteme de securitate sporită, dar dispune și de un sistem mai performant care poate elimina cu succes zgomotul static și de fundal.

Pe lângă procesorului Surge S1, Xiaomi lansează o nouă variantă a smartphone-ului Mi 5C, un dispozitiv care va inaugura seria de procesoare proprii Pinecone. Momentan nu apar detalii cu privire la viitoarele intenții ale companiei, însă dacă cipul va dovedi performanța cu care aceștia se laudă, nu vedem de ce producătorii nu ar încerca să introducă noua tehnologie pe dispozitivele pe care le are în colecție.

În orice caz, aceste intenții ale Xiaomi merg mână în mână cu zvonurile lansate în acest an și care se raportau la încercările companiei de a-și îmbunătăți strategia de marketing, dar și de a crea produse mai bune, care să se apropie de standardul high-end. Astfel, producătorii conștientizează că un proiect pe termen lung de o asemenea amploare presupune acordarea unei atenții deosebite atât tehnologiei hardware, cât și software-ului pe care îl propun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: