Banii virtuali din WoW valorează mai mult decât moneda reală a acestei țări

Banii virtuali din WoW valorează mai mult decât moneda reală a acestei țări

Banii virtuali din World of Warcraft sunt destul de valoroși, ajungând să depășească și valoarea unor monede reale.

Când țara în care te afli este aproape de colaps și riști să fii aruncat într-un război civil, și moneda națională o ia în jos, fără șanse de recuperare în viitorul apropiat. Cam asta e situația Venezuelei, care e atât de gravă încât avem cel puțin o dată pe zi reportaje la televizor cu privire la ce se întâmplă pe acolo și câte persoane au mai murit în urma confruntărilor de stradă.

Astfel, bolivarul, moneda națională a Venezuelei, a ajuns să valoreze mai puțin decât banii din WoW. Utilizatorul de Twitter KalebPrime a făcut prima oară descoperirea, pe 14 iulie, arătând că pe piața neagră a Venezuelei, poți cumpăra un dolar pentru 8493,97 bolivari. În același timp, un token de Wow, care poate fi cumpărat cu 20 de dolari din joc, valorează 8385 ”aur” pentru un dolar.

Conform site-urilor care urmăresc valorile fiecărei monede, datele deja nu mai sunt de actualitate, iar aurul din WoW valorează deja mai mult decât bolivarul.

Conform theblaze.com, bolivarul s-a depreciat și mai mult, iar la cursul de astăzi poți cumpăra un dolar cu 12.197 de bolivari. Între timp, 10.000 de aur din World of Warcraft pot fi cumpărați, la cursul de astăzi, chiar și cu 1,38 dolari.

Scăderea bolivarului este extrem de puternică: în luna mai, pentru a cumpăra un dolar ai fi avut nevoie de doar 279 de bolivari, în timp ce în luna iunie ți-ar fi trebuit 408 bolivari pentru un dolar. predicțiile din mai arătau că inflația ar urma să ajungă la 720% până la finalul lui 2017, urcând la 2.068% în decursul anului 2018.

Citește și: