15 mart. 2017 | 09:50

Windows Vista va rămâne fără suport din partea Microsoft în curând

ACTUALITATE
Windows Vista va rămâne fără suport din partea Microsoft în curând

Microsoft nu va mai oferi suport sistemului de operare Windows Vista, așa că upgrade-ul la o versiune mai nouă este recomandat.

Începând cu 11 aprilie, Windows Vista nu va mai beneficia de suport din partea Microsoft, astfel că cei care încă folosesc acest sistem de operare trebuie să se pregătească de un upgrade. Dacă ai de gând să folosești Vista și după această dată, te vei expune un riscuri de securitate destul de mari, mai ales având în vedere că nici Internet Explorer 9 nu mai beneficiază de suport.

”De asemenea, pe măsură ce creatorii de hardware și software își optimizează produsele pentru versiuni noi de Windows, vă puteți lovi și de situația în care anumite aplicații și dispozitive nu mai funcționează pe Vista”, arată Microsoft într-un comunicat. Aceștia mai spun că Microsoft Security Essentials, aplicația de antivirus din Vista, va fi mult mai puțin eficientă, scrie digitaltrends.com.

Ultimele cifre de pe piața sistemelor de operare arată că Windows Vista mai este folosit pe 0,78% dintre sisteme. Sistemul de operare a fost lansat în 2007, fiind succesorul lui Windows XP. Cu toate că a fost foarte anticipat, produsul nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, astfel că în loc să convingă utilizatorii să facă upgrade, Vista i-a convins mai degrabă să rămână la XP, care și-a păstrat cota de piață pentru alți câțiva ani.

Asta i-a făcut pe cei de la Microsoft să lucreze atât la Windows 7, cât și la Windows 8, astfel încât să îi convingă pe oameni să renunțe la Windows XP, acesta fiind rămas fără suport în urmă cu ceva ani.