Windows 10 te va lăsa să te uiți la seriale în timp ce lucrezi

Windows 10 te va lăsa să te uiți la seriale în timp ce lucrezi
09:53 09.02.2017

Dacă vrei să faci multitasking între conținut video și sarcinile obișnuite pe care le ai de îndeplinit, Windows 10 îți va oferi ajutorul necesar foarte curând.

Momentan, dacă vrei să ai o fereastră video care să apară deasupra oricăror alte ferestre, vei avea ceva bătăi de cap. Spre exemplu, ai putea să ții deasupra fereastra unui video din VLC, dar dacă vrei să ții și fereastra unui apel video Skype, lucrurile se complică.

O versiune de test a Windows 10 tocmai ce a apărut, iar aceasta vine cu o nouă funcție, denumită ”compact overlay window”, aceasta fiind, practic, o fereastră ce rămâne deasupra oricăror altor programe pe care le rulezi. Astfel, poți să te uiți la un episod din serialul preferat pe Netflix sau poți fi productiv, urmărind un apel video pe Skype.

Microsoft încearcă să aducă în mod constant funcții noi pentru Windows 10, oferind update-uri dese care să mulțumească utilizatorii și să încurajeze dezvoltatorii, de asemenea. Vânzările de PC-uri, ce nu mai au avântul din trecut, arată că este mai greu să menții entuziasmul utilizatorilor dacă nu vii cu funcții noi, arată cnet.com.

O altă funcție ce debutează în cadrul sistemului de operare este denumită ”dynamic lock”, iar scopul acesteia este ca PC-ul pe care îl folosești să fie mai bine protejat atunci când nu ești în preajma sa. Dona Sarkar, programator la Microsoft, explică pe scurt modul de funcționare al funcției: ”dacă ai un dispozitiv conectat prin Bluetooth la laptop și acesta nu se află în raza de acțiune, Windows 10 va închide ecranul și va bloca PC-ul după 30 de secunde”.

Astfel, vei putea să-ți lași PC-ul deblocat fără să te temi că ar putea ca cineva să umble la el cât timp nu ești în zonă, deoarece acesta își va lua singur măsurile de precauție.

loading...