Windows 10 Creators Update este mai aproape decât ne așteptam

Windows 10 Creators Update este mai aproape decât ne așteptam

Cei de la Microsoft continuă să servească utilizatorilor de Windows 10 actualizări importante gratuit, iar cea mai recentă variantă este intitulată Creators Update.

Într-un context oficial, gigantul din Redmond a dezvăluit în partea a doua a anului trecut Windows 10 Creators Update. Acesta este cel mai nou update pentru sistemul de operare Microsoft și se pare că va veni la pachet cu o serie de modificări importante. Pentru că au omis însă să menționeze data exactă a lansării, au existat foarte multe speculații pe marginea acestui subiect. Singurul detaliu pe care îl știam sigur este că ar trebui să ajungă la utilizatori în prima jumătate a acestui an.

Conform celor de la The Verge, pornind de la surse apropiate de Microsoft, după o lungă perioadă de beta, compania va începe să distribuie pentru teste versiunea finală de Windows 10 Creators Update. Acesta este ultimul pas înainte ca utilizatorii obișnuiți să pună mână pe aceeași actualizare.

Dacă informațiile publicate de The Verge se dovedesc a fi adevărate, versiunea finală de Windows 10 Creators Update ar trebui să ajungă la cei înscriși în programul Windows Insider săptămâna viitoare, înainte de finele lunii martie. Chiar dacă oficialii gigantului din Redmond evită în continuare să se arunce la o dată exactă de lansare, în cazul în care feedback-ul primit pentru versiunea viitoare de Windows este pozitiv, în prima jumătate a lui aprilie ar trebui să-l putem instala și noi.

Cum se întâmplă de obicei în cazul unui update major, procesul de propagare al noului Windows ar trebui să dureze câteva săptămâni, dar important este să înceapă cât mai repede. În Windows 10 Creators Update va fi incorporat un Windows Defender mult mai capabil, o versiune de Paint cu suport pentru creații 3D, un Game Mode menit să sporească performanța jocurilor video și un sisem de redare al clipurilor video în format picture in picture. Aceasta este însă doar o mostră infimă din ceea ce ar trebui să putem experimenta cu toții în curând.

Citește și: