WhisperMe, aplicația românească care te învață cum să citești pe buze [INTERVIU]

WhisperMe, aplicația românească care te învață cum să citești pe buze [INTERVIU]
16:00 25.03.2017

WhisperMe este o aplicație românească pentru smartphone dedicată cititului pe buze care reușește să îmbine utilul cu plăcutul.

Realizată de programatori de la Codefy Software, aplicația WhisperMe este o platformă prin intermediul căreia poți învăța cu ușurință tainele cititului pe buze și cu ajutorul căreia îți poți îmbogăți vocabularul într-un mod distractiv și relaxant. Am discutat cu fondatorii Codefy și WhisperMe despre noua lor aplicație și am aflat mai multe despre cum a fost concepută platforma și cum funcționează.

Ce este WhisperMe?

WhisperMe, deși este, la bază, un joc plin de provocări, este și un mod distractiv de a-ți îmbunătăți vocabularul și de a învăța o abilitate nouă, utilă vieții de zi cu zi. Pe lângă că vei avea posibilitatea de a acumula puncte și avansa în nivel, aplicația te ajută să înveți cuvinte noi și să le identifici pe buzele unui interlocutor, fără să trebuiască să le auzi rostite.

Conceptul din spatele jocului este nou pe piața românească și aplicația se prezintă în două versiuni: în limba română și în limba engleză. Ceea ce înseamnă că îți oferă și oportunitatea de a învăța sau de a-ți perfecționa vocabularul într-o limbă străină.

Platforma dedicată cititului pe buze este la îndemâna fiecăruia, fiind ușor de folosit. „Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorul este să ghicească cuvântul pe care o domnișoară model îl pronunță, iar avantajul este că poți viziona cuvântul ori de câte ori ai nevoie pentru a găsi răspunsul corect.” Jocul are și o parte antrenantă și îți oferă credite în funcție de complexitatea cuvintelor pe care le ghicești.

De asemenea, în cazul în care te blochezi și nu găsești nicio modalitate de a trece mai departe, aplicația îți poate oferi trei tipuri de indicii: fie îți dezvăluie tot cuvântul, fie îți sugerează prima literă cu care acesta începe, dar îți poate indica și câte litere are cuvântul. Însă lucrurile nu sunt atât de simple, iar toate aceste indicii te costă un număr de credite pe care te-ai străduit să le acumulezi pe parcursul „provocărilor”. Astfel, va trebui să îți gestionezi foarte bine „cheltuielile”.

În plus, ai posibilitatea de a cumpăra pachete de „monede” în cazul în care te afli în impas și ai nevoie de indicii pentru a trece mai departe.

Fondatorii WhisperMe vor să se asigure că ai la îndemână toate elementele pentru a avea o experiență lipsită de griji, motiv pentru care aceștia au integrat un tutorial prin intermediul căruia utilizatorii pot afla cum funcționează aplicația.

WhisperMe: ideea din spatele aplicației dedicate cititului pe buze

Aplicația este inspirată de celebrul Whisper Challenge mediatizat de The Tonight Show, al lui Jimmy Fallon: „Am remarcat că fenomenul ia amploare în mediul online, în special pe YouTube, unde utilizatorii postau filmulețe cu ei pentru a se juca cu cei apropiați.” Echipa de programatori Codefy Software, care se află în spatele aplicației, constată că metoda pe care cei din mediul online o utilizau le ridicau câteva probleme celor care voiau să se joace. Drept urmare, se gândesc să conceapă o modalitate mai simplă care să fie facilă oricui.

Aplicația WhisperMe poate fi descărcată gratuit și este disponibilă atât în App Store, cât și în Play Store. Ea „este construită în jurul unui server care răspunde la anumite request-uri, informațiile fiind salvate într-o bază de date pentru a putea personaliza aplicația în funcție de utilizator”.

Această idee este foarte bine primită de utilizatori. Drept dovadă, are parte de peste 5.000 de descărcări, majoritatea utilizatorilor având origine americană, însă în România sunt în jur de 1.000 de oameni care folosesc aplicația zilnic.

Codefy Software ne explică ideea cu care a plecat la drum: „Ne-am dorit să creăm mai mult decât un alt joc pentru smartphone. Ne-am gândit că cei care experimentează WhisperMe pot exersa și perfecționa un skill nou care s-ar putea dovedi folositor în viitor. Am mizat pe interesul și pe abilitatea oamenilor de a învăța lucruri noi într-un mod distractiv, iar până acum putem spune că a avut succes”.

Ca planuri de viitor, echipa de programatori din Iași își propune să includă mai multe limbi în care aplicația să poată fi folosită și să integreze noi funcționalități, ținând cont de feedback-ul oferit de utilizatori.

Aplicația WhisperMe poate fi descărcată de pe Play Store și din App Store.

loading...