WhatsApp pregătește o nouă aplicație pentru companii

WhatsApp pregătește o nouă aplicație pentru companii

Știm deja de ceva vreme că WhatsApp are planuri pentru companii, iar acum apar și primele referințe din interiorul aplicației.

Cea mai nouă variantă beta a aplicației WhatsApp oferă câteva indicii despre viitoarea aplicație pentru companii. Conform slashgear.com, există o serie de referințe la sfera Enterprise, în aplicația beta pentru Android, iOS și Windows Phone, dar apar și modificări în modul de transmitere a mesajelor.

WhatsApp este o aplicație extrem de populară, așa cum arată și rapoartele ocazionale cu privire la utilizare. Aceștia au început să se orienteze și către sectorul business în ultimul an, având în vedere că au anunțat că vor testa o serie de unelte pentru organizații și companii, până la finele anului 2016.

Cu toate acestea, detaliile cu privire la noile unelte pe care WhatsApp le pregătește pentru mediul enterprise sunt destul de rare. Conform unui cont de Twitter care monitorizează update-urile aplicației și care a relatat despre noua platformă Enterprise, ar trebui să vedem destul de curând ceva mai concret din această direcție.

Una dintre aceste funții ar putea fi cea de mesaje structurate. Acestea ar urma să fie implementate în aplicația dedicată companiilor și ar urma să existe câteva template-uri pentru aceste mesaje. Există deja dovezi cu privire la mesajele structurate, informații despre acestea fiind descoperite în cadrul unei versiuni anterioare a aplicației pentru iOS. Știrile au fost făcute publice doar după ce aceleași elemente au apărut și pe platforma pentru Android.

Mesajele structurate din WhatsApp ar putea fi asemănătoare cu cele din Facebook Messenger. Acestea din urmă oferă posibilitatea de creare a unor liste orizontale, dar și adăugarea de butoane. Cel mai probabil, următoarele variante beta ale aplicației vor oferi acces la o parte din aceste funcții.

Citește și: