Site-ul românesc care te învață să programezi de la zero

Site-ul românesc care te învață să programezi de la zero

Din ce în ce mai mulți oameni, mai ales din rândurile tinerilor, încearcă să învețe programare, iar WellCode este o platformă numai bună de folosit.

Când ajungi în punctul în care ai hotărât că vrei să înveți programare, ai făcut deja primul pas important, doar că de aici încolo lucrurile se complică și vei avea destul de mult de muncă până să faci și următorii pași. Mulți abandonează pentru că nu știu încotro să o apuce și cum să învețe ceea ce și-ar dori. Tocmai de aceea orice ajutor e binevenit, iar WellCode este un astfel de ajutor.

WellCode e o platformă românească pe care să te bazezi dacă vrei să intri în lumea programării. În spatele ei stau patru dezvoltatori, Petru, Bianca, Tudor și Alex, fiecare dintre aceștia cu experiență acumulată la concursuri de informatică și în lucrul cu mari companii de profil. Pe site vei găsi o mulțime de resurse care să te ghideze atât când vine vorba de primii pași, cât și mai târziu. Pentru a avea acces la resursele site-ului, trebuie să-ți faci un cont, iar apoi vei avea posibilitatea să parcurgi toate „lecțiile” pe care ți le-au pregătit cei patru.

Tutorialele sunt pregătite astfel încât să-ți creeze o bază în ceea ce privește programarea, așa că nu vei mai privi conceptul ca pe un monolit inabordabil. În plus, poți găsi și noțiuni mai avansate de programare după ce treci de ceea ce e deja pe site, iar pentru asta va trebui să intri pe grupul de Facebook al proiectului.

WellCode îți va oferi bazele pentru C++, unul dintre limbajele de programare de referință în prezent. Cu toate că lucrurile sunt abia la început, ne putem aștepta ca platforma să se dezvolte în viitor și să ofere mai multe tutoriale. Un asemenea proiect e binevenit nu doar pentru cei mari, dar și pentru cei mici, lecțiile fiind abordabile chiar și de către elevi, care ar putea avea ceva tangențe cu C++ și la școală sau la liceu. Platforma WellCode poate fi accesată aici.

Etichete: