Vodafone renunță la tarifele de roaming, dar nu pentru toți clienții săi

Vodafone renunță la tarifele de roaming, dar nu pentru toți clienții săi

Vodafone România oferă în premieră clienților persoane fizice, utilizatori de abonamente și cartele preplătite, posibilitatea de a folosi, fără costuri suplimentare, beneficiile naționale de minute și de date și în țările din Spațiul Economic European, alcătuit din toate țările din Uniunea Europeană plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia. Totuși, există câteva condiții importante și nu toți clienții Vodafone se vor bucura de această ofertă.

Oferta face parte din campania prin care operatorul aniversează 20 de ani în România și este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro, precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro. De asemenea, apelurile primite de abonații Vodafone România în roaming în Spațiul Economic European vor fi gratuite.

Și cel mai recent portofoliu de abonamente pentru companii lansat de Vodafone România oferă posibilitatea de a folosi, fără costuri suplimentare, beneficiile de minute și de date incluse și în țările din Spațiul Economic European, Vodafone România facilitând astfel comunicarea în roaming pentru toți cei 8,7 milioane de utilizatori mobili.

Pe scurt, doar clienții Vodafone care semnează abonamente noi sau care își reînnoiesc abonamentele vechi își pot folosi minutele și datele pe care le-au la dispoziție conform contractului.

Tarifele de roaming au scăzut la nivel global. Indiferent de operatorul pe care îl preferați, a devenit un pic mai ieftin în fiecare an să vorbiți din străinătate în România și să utilizați o conexiune de date în deplasare. Toate acele măsuri au fost luate ca un precursor pentru eliminarea totală a tarifelor de roaming. Visul era ca, indiferent unde v-ați afla în Uniunea Europeană, să aveți aceleași tarife de roaming pentru date și conversații la fel ca acasă.

În această vară se va implementa ultima parte a proiectului respectiv. Conform ultimelor declarații ale oficialilor Comisiei Europene, tarifele de roaming ar trebui reduse la zero începând cu 15 iunie.

Vodafone România aniversează 20 de ani pe tot parcursul anului 2017 printr-o serie de inițiative dedicate clienților, iar oferta specială de servicii în roaming pentru clienții persoane fizice este cea mai recentă dintre acestea. Brandul Vodafone este prezent pe piața românească din anul 2005, când a achiziționat Connex, care și-a lansat serviciile în 1997.

Citește și: