Viber introduce conversațiile secrete pentru amatorii de securitate sporită

Viber introduce conversațiile secrete pentru amatorii de securitate sporită

După ce au apărut mai multe aplicații care pun accent pe conversații criptate care dispar la scurt timp după ce au avut loc, Viber face ceva similar cu Secret Chat.

Din amalgamul de aplicații de chat pe care le puteți folosi pentru a purta conversații cu prietenii, Viber a fost una dintre primele lansate exclusiv pentru smartphone. Disponibil încă din 2010 pentru iOS, Android, BlackBerry și Windows Phone, progrămelul a fost din totdeauna unul destul de bine pus la punct. Concurența în acest domeniu a crescut însă foarte mult în ultimii ani, iar pentru a-și menține relevanța în piață, Viber a fost nevoit să treacă prin schimbări importante.

La doar câteva zile după ce Wikileaks a dezvăluit că CIA are uneltele necesare pentru a ignora complet criptarea mesajelor din WhatsApp, Telegram, Whisper și multe alte aplicații similare, Viber a anunțat o funcție dedicată amatorilor de securitate. Aceasta nu este neapărat revoluționară, dar s-ar putea să vă ajute în momentul în care participați la un schimb de date sensibile.

Noua funcție este intitulată Secret Chats și este o extensie a unei funcții introduse acum câteva săptămâni ce îți permitea să transmiți mesaje multimedia ce expiră. După o perioadă de timp predeterminată, conținutul expediat dispărea pentru totdeauna. Spre deosebire de acel sistem, noua funcție nu se referă la mesaje individuale, ci la conversații întregi. În plus, dacă un participant la discuție face o captură de ecran, veți fi notificați. Mesajele transmise într-o conversație secretă nu pot fi expediate mai departe către altcineva și fiecare element expediat în această manieră va fi criptat end-to-end, cu scopul de a fi văzut doar de destinatar. Opțional, dacă nu se dorește dispariția conversației secrete, aceasta poate fi protejată printr-un cod PIN.

Noua funcție descrisă în rândurile de mai sus va fi introdusă în Viber pentru iOS și Android la toți utilizatorii până la finele săptămânii viitoare.