Vei avea acces la realitatea virtuală folosind browserul Chrome

Vei avea acces la realitatea virtuală folosind browserul Chrome

Google își propune să faciliteze accesul la conținuturile pentru realitate virtuală, astfel utilizatorii care au smartphone-urile compatibile cu această opțiune, pot urmări filme și imagini direct din aplicația Chrome.

Google a anunțat vineri lansarea ultimei versiuni a aplicației Chrome pentru mobil, care le va permite utilizatorilor să navigheze și să vizualizeze orice conținut de realitate virtuală, prin intermediul smartphone-ului. Tot ceea ce trebuie să facă aceștia este să specifice că vor să acceseze conținutul, să introducă căștile specifice și să-și seteze telefonul în modul Daydream, conform Știri din Lume.

Chiar dacă nu deții unul dintre smartphone-urile compatibile cu modul Daydream, partea bună este că poți dispune de conținutul specific realității virtuale prin intermediul Google. Singura diferență constă în faptul că navigarea propriu-zisă se va face prin atingerea ecranului telefonului cu degetul sau prin utilizarea unui mouse. Deși acesta poate părea un inconvenient, compania ne informează că în viitor utilizatorii vor putea interacționa cu imaginile și aplicațiile mult mai ușor, grație unor căști specifice mai performante, precum Google Cardboard.

Până în prezent, utilizatorii s-au bazat pe aplicații separate pentru a dispune de conținuturile programelor pentru realitate virtuală sau au accesat YouTube. Însă, odată cu această actualizare, Google îți va permite să accesezi videoclipuri care au o calitate mai bună.

Dacă înainte Chrome nu dispunea de un browser pentru telefonul mobil, care să suporte conținuturi de realitate virtuală (ceea ce înseamnă că browser-ul nu putea să identifice poziția smartphone-ului și orientarea acestuia), acum Google îți oferă accesul la experiențe de acest gen.

Dacă vi se pare dificil să găsiți site-uri care dispun de conținuturi de calitate, specifice pentru realitatea virtuală, Google pune la dispoziție o listă cu astfel de site-uri aici.

Prin această actualizare, Chrome le va oferi companiilor și creatorilor de conținuturi posibilitatea de a crea imagini și videouri specifice realității virtuale, de care utilizatorii Google se pot bucura fără impedimente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: