Valve tocmai a scos un patch pentru Half-Life

Valve tocmai a scos un patch pentru Half-Life

Primul Half-Life a fost lansat în 1998 și a schimbat industria gaming-ului pentru totdeauna. Nici nu are rost să pomenim aici despre faptul că unul dintre cele mai jucate jocuri din lume, Counter-Strike, și-a început existența ca un simplu mod al lui Half-Life. Sequel-urile lui Half-Life au fost unele dintre cele mai apreciate jocuri din istorie, iar publicul așteaptă cu ardoare Half-Life 3. 

Ai fi tentat să spui că Half-Life zace ascuns undeva în sertarul cu amintiri ale lui Gabe Newell, șeful Valve. Însă se pare că nu este deloc cazul de așa ceva. Titlul încă se vine destul de bine pe Steam, chiar și la aproape 20 de ani de la lansarea sa. Valve este conștientă de acest lucru și nu ignoră deloc bătrânul joc. Compania tocmai ce a lansat un nou patch pentru el, care ar trebui să rezolve câteva crash-uri întâlnite de către jucători și chiar și o problemă care apărea atunci când aveai nevoie să salvezi progresul în joc.

Pe măsură ce jocurile îmbătrânesc, acestea au nevoie de atenție în mod frecvent. Chiar dacă engine-ul Half-Life este același ca în 1998, hardware-ul și sistemele de operare sunt extrem de schimbate. Foarte multe titluri pentru care nu sunt scoase patch-uri mor, încet-încet, din cauza incompatibilităților care intervin. Însă atunci când un joc este prezent pe Steam și poate fi cumpărat contra unei sume de bani chiar și în 2017, ai pretenția ca el să funcționeze pe orice fel de sistem. De aici și grija pe care Valve o are față de seria sa cea mai celebră, notează PCMag.com.

Un lucru e cert. Chiar dacă Valve are sau nu de gând să realizeze vreodată Half-Life 3, cei de acolo știu cu siguranță că baza de fani încă există pentru această serie. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Citește și:
Etichete: