Vaccinul viitorului ar putea fi la fel de contagios ca orice alt virus

Vaccinul viitorului ar putea fi la fel de contagios ca orice alt virus

Vaccinurile pe care le avem astăzi la dispoziție sunt destul de incredibile și au puterea de a eradica cele mai serioase boli și salva milioane de oameni în acest proces, dar vaccinul viitorului va fi mult mai eficient.

Deși vaccinurile pe care le avem astăzi la dispoziție sunt eficace, acestea nu sunt accesibile peste tot în lume, și amintim aici de regiunile sărace care nu au o infrastructură medicală potrivită. Oamenii de știință vor să elimine această problemă și să aducă medicina mai aproape de oameni. Acesta este și motivul pentru care lucrează la un tip de vaccin care se poate transmite cu ușurință de la om la om.

Aceste tipuri de vaccinuri vor fi folosite întâi pe animalele care pot avea boli care pot infecta oamenii, în timp ce alte tratamente sunt îndreptate asupra persoanelor care sunt deja infectate, pentru a elimina virusul care se dezvoltă în organismul lor. În acest fel, cercetătorii pot găsi o modalitate de a împiedica transmiterea bolilor grave, precum HIV, poliomielita, herpesul, Ebola și altele, imunizând persoanele care ar fi expuse la riscul contactării lor, potrivit Popular Science.

Cercetătorii iau în calcul mai multe posibilități, dar se gândesc să creeze un vaccin care se transmite foarte puțin înainte de a se stinge. Deși acesta nu ar avea puterea de a eradica o boală, el ar putea împiedica răspândirea rapidă a ei.

Estimările ne arată că, în acest fel, costurile imunizării ar scădea cu cel puțin 50 de milioane de dolari pe an, ceea ce înseamnă că strategia va fi mult mai puțin costisitoare și va putea fi aplicată inclusiv în zonele dominate de sărăcie.

Aceste vaccinuri nu vor fi benefice doar omului, ci și animalelor care sunt expuse numeroaselor infecții și boli care pot duce la eradicarea unei specii întregi. În plus, vaccinul tradițional este dificil de aplicat în aceste cazuri pentru că nu este tocmai ușor să identifici toate animalele dintr-o zonă pentru a le aplica antidotul, dar vaccinul transmisibil ar rezolva eficient această problemă.

Pentru că virusurile au capacitatea de a se răspândi cu ușurință, oamenii de știință vor să construiască vaccinurile urmând același model. Problema este că procesele evolutive au făcut ca virusurile periculoase pentru omenire să evolueze și să se răspândească rapid, iar cercetătorii au o muncă grea de făcut pentru a dezvolta antidotul potrivit pentru fiecare caz în parte.

Până una-alta, specialiștii trebuie să adreseze numeroase griji și să pună cap la cap studii stufoase pentru a demonstra eficacitatea vaccinurilor transmisibile.

Citește și:
Etichete: