Un grup de cetățeni cere introducerea unor semafoare pietonale mai puțin sexiste

Un grup de cetățeni cere introducerea unor semafoare pietonale mai puțin sexiste

Aparent semafoarele pentru pietoni sunt ultimele frontiere care atestă egalitatea între sexe dintr-un oraș, cel puțin asta ne arată un grup din orașul Melbourne, din Australia.

Dacă drepturile egale între sexe, pentru care au militat femeile de sute de ani, și încercările de modificare a unor cuvinte uzuale pentru a suna corect din punct de vedere politic nu vi s-au părut suficiente, poate că inițiativa unui grup de cetățeni din Australia va reuși să atingă acest standard, conform Mashable.

Aceștia încearcă să ducă puțin la extrem inițiativele care militează pentru drepturile egale între femei și bărbați și propun ca semafoarele pentru pietoni din orașul în care locuiesc să înfățișeze și silueta unei femei, o versiune opusă celei obișnuite care ilustrează silueta unui bărbat. Ei bine, din fericire, sau din nefericire, nu toată lumea este încântată de idee. Chiar și cei care realizează că luminile de la semafoare nu se aseamănă figurii lui Mary Poppins, conștientizează că abordarea nu este tocmai adecvată.

Ideea grupului de cetățeni este parte a unei inițiative destul de răspândite, care militează pentru reducerea inegalității între sexe. „Prejudecățile de acest gen care sunt răspândite inconștient nu fac decât să întărească stereotipurile existente care influențează deciziile și atitudinile pe care le avem. Iar Inițiativa celor de la Equal Crossings nu face decât să atragă atenția asupra acestor probleme, într-un mod practic și pozitiv”, menționează un purtător de cuvânt al Comitetului din Melbourne.

Dacă aveați impresia că ideea se află încă într-un stadiu pur conceptual, aflați că un nou set de lumini, care înfățișează figura unei femei, au fost deja instalate la intersecția dintre străzile Flinders și Swanston. Deși inițiativa începe să prindă contur în acest oraș din Australia, ea s-ar putea să fie extinsă la nivel național, asta dacă autoritatea statală aprobă ideea.

În orice caz, reacțiile cu privire la această propunere sunt, după cum ne-am fi așteptat, împărțite. De la trolii care glumesc pe seama ei, la cei care sunt în mod evident deranjați de propunerea acestora, menționând că „acest exercițiu costisitor va fi luat în bătaie de joc”.

Citește și: