Unealta creată de Google îți poate transforma cele mai urâte desene în opere de artă

Unealta creată de Google îți poate transforma cele mai urâte desene în opere de artă

Ia-ți adio de la desenele nereușite – inteligența artificială creată de Google îți poate transforma chiar și cele mai urâte creații în adevărate opere de artă.

AutoDraw este un instrument de pe web, creat de Google, și care interpretează cu rapiditate desenele pe care le realizezi, înlocuindu-le cu randări artistice. Programul pe bază de inteligență artificială caută să recunoască contururile pe care le trasezi, iar apoi îți afișează desene similare cu care poți înlocui creația ta, potrivit Digital Trends.

Pe lângă acest lucru, instrumentul pe care îl poți găsi online le permite utilizatorilor să coloreze figurile realizate și să adauge descrieri, fiind o unealtă utilă pentru realizarea unor grafice profesioniste care să nu aibă un aspect fușerit. De vreme ce programul poate fi folosit direct pe internet, utilizatorii îl pot accesa de pe desktop sau de pe dispozitivele mobile. Partea cea mai bună este că software-ul este gratuit, fiind o platformă accesibilă oricărui utilizator interesat.

Programul AutoDraw al Google se folosește de rețele neurale și de mecanismele de recunoaștere pentru a determina cu exactitate ceea ce încerci să desenezi, iar apoi îți afișează o listă de figuri asemănătoare care au fost create de artiști. Pe lângă faptul că îți permite să te folosești de creațiile artistice care sunt salvate pe platformă, software-ul îi încurajează pe utilizatori să încarce pe pagină propriile desene reușite pe care sistemul le va putea folosi ulterior.

Pentru că are la bază un sistem de inteligență artificială, cu cât se vor folosi mai mulți utilizatori de el, cu atât sistemul va deveni mai performant în interpretarea desenelor tale. Pe lângă această posibilitate (adică de a-ți transforma desenele nereușite în opere de artă) cu care unealta a fost și creată, ea poate fi folosită și ca simplu program de desen, permițând descărcarea și distribuirea lucrărilor tale.

Autodraw este disponibil AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: