Una dintre cele mai importante statui egiptene, descoperită într-o mahala

Una dintre cele mai importante statui egiptene, descoperită într-o mahala

Una dintre cele mai mari descoperiri legate de Egiptul antic vine din direcția unei statui egiptene, descoperită într-o mahala din Cairo.

Arheologii au descoperit statuia de aproape 8 metri înălțime îngropată în noroi, la periferia orașului Cairo. Ministerul Antichităților din Egipt este de părere că aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri făcute vreodată.

statui egiptene ramses

Experții spun că statuia îl înfățișează, cel mai probabil, pe faraonul Ramses al II-lea, care a condus Egiptul acum mai bine de 3000 de ani. Statuia egipteană a fost descoperită în apropierea ruinelor templului lui Ramses al II-lea, din orașul antic Heliopolos, amplasat în partea de est a orașului Cairo de astăzi.

Descoperirea acestei statui egiptene este ”una dintre cele mai importante excavații făcute vreodată în țară”, spune Dr. Salima Ikram, profesoară de egiptologie la American University in Cairo și arheolog, aceasta făcând parte din echipa care a efectuat săpăturile.

statui egiptene ramses

Ikram spune că dezvoltarea sitului este ”importantă deoarece contribuie la salvarea unuia dintre cele mai importante locuri religioase din istoria Egiptului antic. Este locul nașterii zeului soare, dar și al nașterii civilizației egiptene, din punct de vedere mitologic”, arată nbcnews.com.

Expediția germano-egipteană a descoperit și partea superioară a unei statui în mărime naturală a faraonului Seti al II-lea, nepotul lui Ramses al II-lea. Fragmentul are aproximativ 78 de centimetri înălțime.

statui egiptene ramses

Experții se vor concentra acum pe extragerea fragmentelor ambelor statui egiptene, înainte să înceapă procesul de restaurare. Dacă aceștia au succes, iar colosul îl înfățișează, într-adevăr, pe Ramses al II-lea, statuia va fi așezată la intrarea în Grand Egyptian Museum, care ar trebui să fie inaugurat în 2018.

Descoperirea a fost făcută în zona Matariya, între o mulțime de clădiri neterminate și drumuri de pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: