Un student clujean a fost amendat pentru că vindea cartofi prăjiți pe Facebook

Un student clujean a fost amendat pentru că vindea cartofi prăjiți pe Facebook

Dacă ai de gând să faci un ban în plus pe perioada studenției, ar trebui să-ți alegi cu atenție atât serviciile oferite, cât și locul unde faci reclamă.

Evenimentul la care facem referire a avut loc în octombrie 2015, când un student din Cluj, care locuia în Complexul Mărăști, a simțit că are spirit antreprenorial și a decis să posteze un anunț de vânzare pe grupul de Facebook al căminului. Studentul nu vindea mare lucru, cel puțin la momentul respectiv, având un anunț pentru o porție de cartofi prăjiți, care costau 2,5 lei. Am văzut ceva porții de cartofi prăjiți făcute în cămin, iar cei din imagine arată superb, având în vedere condițiile date, în general. Meritau banii.

student cluj cartofi prăjiți amendă

Studentul s-a trezit cu Poliția la ușă, aceștia organizând o descindere în camera nu foarte spațioasă de cămin. Aici, agenții de poliție au găsit și alte produse pe care aceștia au considerat că studentul avea de gând să le vândă. Mai exact, agenții au confiscat zece pachete de țigări, două sticle de whisky și o cutie de bomboane. Problema este că produsele, sigilate, aveau și bon fiscal, iar studentul a motivat că a făcut chetă alături de alți colegi, cumpărând produsele pentru o petrecere la care aceștia urmau să participe, arată europafm.ro.

În urma unui proces, instanța a decis că procesul verbal nu se bucură de legalitate și temeinicie. Instanța arată că, deși agentul constatator a descoperit țigările și sticlele de băutură în camera de cămin, nu a putut descoperi și vreo intenție a studentului de a le comercializa.

Așadar, aveți grijă ce mai vindeți pe grupurile căminelor, nu știți niciodată când puteți fi acuzați de contrabandă cu cartofi prăjiți.