Un stick USB special înlocuiește cea mai sigură parolă de Facebook

Un stick USB special înlocuiește cea mai sigură parolă de Facebook

Ca orice altă parolă, parola de Facebook poate fi spartă cu un pic de efort din partea unei persoane creative, dar cu un stick USB special reduceți riscul la zero.

Facebook a beneficiat de numeroase actualizări în ultimele săptămâni și luni. Cele mai multe dintre ele au fost de funcționalitate și interfață. Se pare însă că și sporirea securității contului vostru este pe lista de priorități a companiei fondate de Mark Zuckerberg. Cea mai recentă măsură în această direcție se manifestă printr-un stick USB aparent obișnuit pe care îl veți folosi în loc de parolă pe orice sistem pe care nu ați mai fost autentificat anterior.

Dropbox și Google permit de ceva timp autentificarea cu o cheie hardware de forma unui stick USB. La ora actuală, pe lângă autentificarea în doi pași, această măsură de securitate pare a fi cea mai sigură pe termen lung pentru a preveni atacurile din partea hackerilor. Existau de mult timp zvonuri pe marginea unei funcții similare introduse de către Facebok, dar abia acum a fost făcut anunțul oficial pe blogul companiei americane.

Dispozitivul este intitulat Facebook USB Key și este oficial suportat ca o metodă de autentificare pe PC-uri și Mac-uri cu un port USB liber. Astfel, în loc să folosiți un cod primit prin SMS ca o măsură de securitate suplimentară, veți conecta un stick la respectivul computer ca și cum v-ați propune să transferați un film. Merită reținut că legătura dintre pagina web și stickul cu pricina se realizează instant, fără nici un fel de intervenție suplimentară sau click.

Prin adopția stick-ului minune, reduceți la zero posibilitatea ca cineva necunoscut să vă intre pe pagina de Facebook. Indiferent cât de priceput este un hacker, atacurile de tip phishing sau man-in-the-middle devin brusc inutile. Dacă nu era evident, măsura de securitate suplimentară detaliată mai sus este opțională și nu vă forțează nimeni să o adoptați. Aceasta este construită pe standardul Universal 2nd Factor creat de FIDO Alliance, iar dacă vreți să achiziționați un astfel stick pentru autentificare pe Facebook puteți folosi Yubico.