Un site de campanie al lui Donald Trump, atacat de un hacker irakian

Un site de campanie al lui Donald Trump, atacat de un hacker irakian
12:20 20.02.2017

Un hacker irakian a reușit să atace un server sigur asociat cu strângerea fondurilor pentru Donald Trump, din timpul campaniei electorale pentru fotoliul de la Casa Albă, arată stiridinlume.ro.

Un individ care se recomandă drept ”Pro_Mast3r” a reușit să dea jos un server asociat cu campania prezidențială a lui Donald Trump. Severul, secure2.donaldjtrump.com, este găzduit de platforma de securitate și management de conținut a Cloudflare, Acesta nu pare să aibă vreun link direct dinspre pagina principală a site-ului de campania Trump Pence. Cu toate acestea, serverul de campanie pare a fi unul legitim.

donald trump hacker irak

Certificatul acestuia este valabil, dar o referință către o imagine de pe un alt este nesigură, ceea ce face ca browserele să arate că există o conexiune nesigură. Site-ul a afișat imaginea unui bărbat cu pălărie fedora, iar dedesubt se regăsea următorul text:

Hacked By Pro_Mast3r ~
Attacker Gov
Nothing Is Impossible
Peace From Iraq

Codul sursă al site-ului afișa un link către conținut javascript, care trimitea mai departe către un cont de Google Code, acesta fiind dezactivat ulterior. Contul ”masterendi” din Google Code a mai fost asociat și cu alte trei atacuri din trecut. Jurnalistul IT Paolo Attivissimo indică, totuși, că scriptul pare să fie o animație de ninsoare și nu un malware.

Între timp, ca urmare a acestui atac, site-ul amintit anterior a fost dezactivat, astfel că nu mai poate fi accesat. Cei de la arstechnica.com au luat legătura atât cu Cloudflare, cei ce găzduiau serverul, cât și cu echipa de campanie a lui Donald Trump, pentru a primi lămuriri, însă nu au primit până la momentul redactării acestei știri niciun răspuns.

loading...