Un ransomware a blocat întregul sistem informatic al unui hotel

Un ransomware a blocat întregul sistem informatic al unui hotel

Probabil unul dintre cele mai rele momente în care poți avea de-a face cu un ransomware este în timpul unei vacanțe.

Un hotel de patru stele, din Alpii Austrieci, a afirmat că a plătit hackerilor o recompensă pentru a putea redobândi accesul al sistemul informatic al locației.

Sistemele Romantik Seehotel Jagerwirt au fost blocate la începutul acestei luni, apărând probleme și în cazul cheilor electronice de la camere, dar și în cazul check-in-urilor oaspeților. Se pare că hotelul este deja la al treilea atac al hackerilor, dar acesta a fost primul în care rău-făcătorii au reușit să preia controlul întregului sistem.

La momentul atacului, hotelul avea toate camerele ocupate, fiind prezenți 180 de oaspeți. Totuși, contrar informațiilor apărute inițial, niciunul dintre oaspeți nu a rămas blocat înăuntrul sau în afara camerelor. Purtătoarea de cuvânt a companiei, Christina Brandstaetter, infirmă zvonurile: ”ne pare rău să vă spunem asta, dar aveți de-a face cu informații greșite și false. Sistemul a fost atacat dar niciun oaspete nu a rămas blocat în sau în afara camerelor.”

Conform pcmag.com, hackerii au promis că vor restaura sistemul de carduri al hotelului dacă se va plăti o recompensă în valoare de 2 Bitcoin (aproximativ 1.600 de dolari), pe care managerii au acceptat să o ofere.

Brandstaetter mai arată că ”nici poliția și nici compania de asigurări nu te pot ajuta într-o asemenea situație. Reparațiile pe care le-am făcut sistemului după primul atac din vară ne-au costat câteva mii de euro. Din păcate, nu am primit niciun ban de la firma de asigurări deoarece vinovații nu pot fi găsiți.”

Conform reprezentanților hotelului, a fost mult mai ieftin și mai rapid să plătească recompensa cerută pentru dezactivarea acestui ransomware.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: