Un plan de asasinat la nivel înalt, dejucat de un grup de forumiști

Un plan de asasinat la nivel înalt, dejucat de un grup de forumiști

Un tânăr de 23 de ani a fost arestat după ce a plănuit un asasinat la nivel înalt și a fost deconspirat de utilizatorii unui forum.

Bărbatul a fost arestat în urmă cu o săptămână, iar la momentul reținerii sale, acesta i-a amenințat pe polițiști cu un cuțit. Alte trei cuțite au fost găsite în mașina sa, iar pe calculator au fost descoperite mai multe căutări legate de potențiale ținte ale eventualului atac.

Planul său de asasinat îl viza pe noul președinte al Franței, Emmanuel Macron. Acesta ar fi trebuit să fie ucis de Ziua Bastiliei, unde și Președintele SUA, Donald Trump, ar fi trebuit să fie prezent. Evenimentul urmează să aibă loc în data de 14 iulie și comemorează

Autoritățile au fost informate despre planul acestuia de câțiva utilizatori ai unui forum dedicat unui joc video. Aici, potențialul asasin a făcut câteva postări prin care dorea să afle de unde poate cumpăra o armă de tipul Kalashnikov, cu care să poată desfășura un atac. Câțiva utilizatori au luat legătura cu poliția și i-au informat cu privire la autointitulatul naționalist de extremă dreaptă, care este acuzat că plănuia să comită un atac terorist, scrie kotaku.com.

Aceasta nu este prima dată când francezul este acuzat de fapte legate de terorism. În 2016, acesta a fost arestat pentru că a făcut apologia terorismului. La acea vreme, francezul declara public că susține acțiunile norvegianului Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011.

Imediat după arestarea de acum, bărbatul a declarat că voia să îl asasineze pe președintele Macron pentru a face o ”declarație politică”. Pe lângă Macron, între potențialele victime s-ar fi numărat și ”negri, arabi, evrei și homosexuali”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: