05 ian. 2017 | 14:35

Un nou record pentru Huawei: câte telefoane Huawei P9 și P9 Plus a vândut

ACTUALITATE
Un nou record pentru Huawei: câte telefoane Huawei P9 și P9 Plus a vândut

Huawei pare să fi avut un an excepțional. Asta reiese și din cele mai recente cifre făcute publice în cadrul CES 2017, potrivit unui comunicat remis Playtech. 

Înaintea discursului oficial al lui Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group (CBG) din cadrul ediției de anul acesta a târgului de tehnologie CES, compania a anunțat că au fost livrate mai mult de 10 milioane de smartphone-uri Huawei P9 și P9 Plus la nivel global, realizare ce stabilește un nou record pentru companie: prima serie de flagship-uri care a fost livrată în peste 10 milioane de unități.

Mai mult decât atât, dacă, la nivel global, piața de smartphone-uri a avut o evoluție lentă în 2016, Huawei P9 și P9 Plus au obținut rezultate impresionante pe segmentul premium, confirmând astfel interesul din ce în ce mai crescut pentru produsele Huawei.

Lansate în luna aprilie 2016, smartphone-urile cu sistem dual-camera, Huawei P9 și P9 Plus au fost primele smartphone-uri high-end din portofoliu Huawei care au fost dezvoltate în colaborare cu legendarul brand german în industria optică, Leica Camera AG. Smartphone-urile se bazează pe procesoare HiSilicon Kirin, produse chiar de companie, au 3 sau 4GB RAM și oferă performanțe foarte bune.

Datorită popularității obținute de P9 și P9 Plus, precum și a succesului înregistrat de gama Mate, reprezentată de modelele Mate 8 și Mate 9, Huawei face progrese semnificative pe piața globală a smartphone-urilor high-end. Astfel, în al treilea trimestru din 2016, Huawei a livrat 33,59 milioane de smartphone-uri, în creștere cu 23% față de anul precedent, dispozitivele mid spre high-end reprezentând aproximativ 44% din totalul livrărilor. Cota de piață Huawei este în acest moment de peste 15% în 30 de țări și de peste 20% în 20 de țări.

Huawei P9 Plus a primit un loc în lista noastră cu cele mai bune smartphone-uri din 2016.