Un joc pe smartphone poate fi biletul tău virtual spre Stația Spațială Internațională

Un joc pe smartphone poate fi biletul tău virtual spre Stația Spațială Internațională

Mulțumită progresului în tehnologie, îți poți îndeplini un vis din copilărie. Astfel, ai ocazia de a experimenta într-o mică măsură ce înseamnă să-ți petreci viața pe Stația Spațială Internațională (SSI) prin intermediul unui joc, conform StiridinLume.ro.

Un simplu joc pe smartphone îți poate oferi șansa se a a explora interiorul unui satelit și de a vedea cum trăiesc astronauții -cum își fac cafea, cum se spală și chiar cum se folosesc de toaleta spațială. De asemenea, ne putem bucura de priveliștea inedită de care aceștia au parte când se uită spre Pământ, de la câteva sute de kilometri depărtare.

Anunțul făcut de o companie spațială din Finlanda ne anunță că un simplu joc pe telefon ne oferă accesul la toate aceste experiențe pe care doar astronauții le puteau trăi în cursul vieții lor. Și asta mulțumită unei campanii care a reușit să strângă 1,6 milioane de dolari, pentru a-ți duce visul la îndeplinire.

Ideea este creată de compania spațială Cohu Experience, care a proiectat planul împreună cu Axiom Space, o companie de comercializare spațială, și două firme din învățământ, ne informează aceleași surse. Toate cele patru instituții s-au unit sub numele de Space Nation și creează o aplicație pentru smartphone, care îți oferă șansa de a trăi experiențele astronomilor.

Aplicația va fi lansată în toamna acestui an, însă se pare că nu este disponibilă oricum. Utilizatorii trebuie să treacă niște teste de inteligență și alte provocări, pentru a aduna un scor cât mai mare. În funcție de rezultatele obținute, va fi realizat un clasament și primii 130 de jucători, cu scoruri bune, vor avea ocazia să câștige o excursie de două săptămâni într-o tabără de pregătire. Acolo, participanții vor trebui să demonstreze că au calitățile necesare să devină astronauți și că pot trece testele de rezistență fizică la care sunt supuși. Concursul nu se termină aici, iar 12 dintre cei 130 vor trece la etapa următoare de selecție, în urma căreia va exista un singur câștigător.

Etichete: