Un hacker a ajuns la închisoare după ce a furat fotografii indecente ale vedetelor

Un hacker a ajuns la închisoare după ce a furat fotografii indecente ale vedetelor

Furtul de date personale, mai ales când vine vorba de fotografii indecente, te poate trimite la închisoare luni bune.

Un bărbat din Chicago a primit, în data de 24 ianuarie, o condamnare de 9 luni de închisoare, deoarece a spart conturile a 30 de celebrități și le-a furat date personale, inclusiv fotografii și videoclipuri în care acestea apăreau în ipostaze compromițătoare.

Edward Majerczyk, în vârstă de 29 de ani, trebuie să plătească și 5.700 de dolari, după ce una dintre vedete, ce a rămas anonimă, a avut nevoie de servicii de consiliere în urma apariției fotografiilor.

Majerczyk este acuzat că a creat o schemă de phishing prin care a accesat ilegal mai bine de 300 de conturi de email, dar și de pe rețele sociale, inclusiv conturile ce aparțin actriței Jeniifer Lawrence.

Majerczyk a pledat vinovat, iar în urma declarațiilor, s-a aflat că acesta trimitea email-uri către victime, în care se copia înfățișarea mesajelor primite de la un provider de internet, prin care se cereau username-uri și parole. Hackerul a accesat apoi conturile persoanelor ce au furnizat astfel de informații.

Hackerul a pledat vinovat pentru acuzația de acces neautorizat la un computer protejat pentru a obține informații. Acesta a obținut transferul cazului la Chicago și nu a fost acuzat de vânzarea sau de postarea materialelor online, arată yahoo.com.

Atât acuzarea, cât și apărarea, au căzut de acord ca Majerczyk să primească o pedeapsă de 9 luni de închisoare. Acuzația pentru care acesta merge după gratii avea o pedeapsă maximă de 5 ani.

Avocatul acuzatului, Thomas Needham, a afirmat în timpul unei înfățișări că Majerczyk ”suferă de depresie și s-a orientat către site-uri pornografice și chat-room-uri online, în încercarea de a umple niște viduri din viața sa”. Avocatul a mai arătat că în urma scandalului, clientul său a fost puternic afectat, acum făcând terapie pentru anxietate și atacuri de panică.