Uber nu te va mai urmări după ce ți-ai terminat cursa

Uber nu te va mai urmări după ce ți-ai terminat cursa
17:00 29.08.2017

Uber a luat decizia de a renunța la o funcție controversată, care permitea urmărirea utilizatorilor după ce și-au terminat cursele.

Joe Sullivan, Chief Security Officer, le-a confirmat celor de la Reuters că această schimbare va avea loc, iar update-ul va fi oferit inițial utilizatorilor de iPhone, urmând ca ulterior să ajungă și la cei de pe Android.

Un update al aplicației, introdus în 2016, permitea ca Uber să urmărească locația utilizatorilor chiar și dacă nu foloseau aplicația, alternativa fiind ca această funcție să fie dezactivată complet. Anterior, locația putea fi urmărită doar în timpul folosirii aplicației.

Uber a susținut că modificarea a fost făcută pentru a spori siguranța utilizatorilor, dar și pentru a îmbunătăți punctele de începere și terminare pentru curse. În plus, compania a afirmat că datele sunt colectate doar cinci minute după ce cursa este încheiată. Cu toate acestea, decizia a fost criticată vehement de către public.

Sullivan a admis acum că Uber nu a luat decizia corectă în trecut, deoarece nu au explicat corect de ce această urmărire va aduce beneficii utilizatorilor. CSO-ul companiei spune că decizia de a renunța la funcție este unul dintre pașii care vor îmbunătăți transparența și confidențialitatea.

Sullivan le-a mai spus celor de la Reuters că Uber a avut o lipsă de expertiză în domeniul politicilor de confidențialitate, dar totodată spune că decizia nu se leagă de schimbările de la vârful companiei. Dara Khosrowshahi a fost ales CEO al companiei, înlocuindu-l pe Travis Kalanick, care și-a dat demisia în urmă cu ceva timp, pe fondul presiunilor făcute de investitori.

Sursa: theverge.com
loading...