Uber atinge un prag de popularitate incredibil, în pofida scandalurilor

Uber atinge un prag de popularitate incredibil, în pofida scandalurilor

Compania Uber a fost subiectul mai multor scandaluri în ultimele luni, dar continuă să atragă un număr important de clienți și să fie surprinzător de profitabilă.

Este foarte ușor să-i critici pe cei de la Uber, mai ales dacă ești taximetrist. Întâmplarea face însă ca problemele gigantului să nu țină doar de relația cu angajații și concurența cu serviciile tradiționale de taxi. La ora actuală, compania este fără un CEO, COO, CFO și consilier general, iar acestea sunt doar ,,demisiile” din ultima lună. În ultimul an, o mare parte din conducerea companiei împreună cu 20 de angajați s-au arătat nevoiți să părăsească Uber în urma unor comentarii sexiste și acuze de hărțuire sexuală.

Cel mai recent scandal șocant ce-i vizează pe cei de la Uber implică un proces intentat de mai multe persoane cu handicap motor din State Unite pe motiv de discriminare. Aparent, mai multe persoane au fost suprataxate și au avut mai mult de așteptat la comenzi din cauza handicapului. Nici nu are rost să amintim de procesul intentat de Waymo, unul dintre foștii angajatori ai unuia dintre inginerii Uber pe motiv că acesta ar fi furat detaliile tehnice ale unor soluții de transport autonom.

Cine a zis că scandalurile la nivelul cabinetului unei companii nu influențează clientela, a avut dreptate. Trecând peste toate detaliile de mai sus, Uber tocmai s-a lăudat cu efectuarea cursei cu numărul 5 miliarde. 156 de curse care au început simultan luna trecută în diverse colțuri ale lumii au facilitat depășirea pragului cu pricina. Această realizare este cu atât mai impresionantă cu cât primul miliard a fost atins la finele lui 2015, iar în urmă cu aproximativ un an vorbeam de doar 2 miliarde. Se pare însă că practicile de expansiune ale companiei dau rezultate, acesta este și motivul pentru care unul dintre cei 156 de șoferi menționați mai sus efectua prima sa cursă la Uber. Toți șoferii care au facilitat atingerea pragului psihologic au beneficiat de un bonus de 500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: