Uber lansează un serviciu de care pot beneficia camionagiii și tiriștii

Uber lansează un serviciu de care pot beneficia camionagiii și tiriștii

Uber avea de gând de ceva vreme să lanseze un serviciu prin care să faciliteze transportul de marfă, iar planurile se concretizează.

Interesul pentru acest domeniu a apărut încă din 2016 pentru Uber, când aceștia au cumpărat platforma Otto. La câteva luni după achiziție, au apărut și informații care indicau că Uber ar lucra la o platformă care să conecteze șoferii cu marfa ce trebuie transportată, așa cum sunt conectați șoferii cu pasagerii care au nevoie de o mașină.

Serviciul Uber Freight s-a lansat oficial în această săptămână. Așa cum se întâmplă în industria transportului de persoane, noul serviciu este menit să îmbunătățească toate aspectele care se leagă de transportul de mărfuri cu camioane sau cu tiruri. În prezent. șoferii de camioane se bazează pe un broker sau pe alte servicii prin care să găsească marfă și să negocieze plăți.

Uber Freight va permite accesul în aplicație șoferilor autorizați, iar aceștia vor putea găsi marfă de transportat în zona în care se află. Vor primi și detalii despre distanța care trebuie parcursă și despre banii pe care îi pot încasa, arată engadget.com.

Șoferii trebuie doar să apese un buton pentru a accepta o ofertă, iar apoi trebuie să meargă la locul de unde să ridice marfa. Compania susține că astfel va elimina și bătăile de cap cauzate de plățile către transportatori. Astfel, banii vor ajunge în conturile șoferilor în doar câteva zile, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să aștepte 30 de zile sau chiar mai mult. De asemenea. șoferii pot fi compensați pentru timpii de așteptare, printre altele.

Cu toate că Uber susține că aceasta este o victorie pentru camionagii și pentru micii antreprenori, competiția reală a serviciului va veni de la Amazon. Retailerul online lucrează la propria platformă pentru camionagii, care să ajute la eliminarea costurilor asociate cu entitățile terțe care se ocupă de transport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: