A apărut touchscreen-ul pe care poți să-l aplici printr-un spray [VIDEO]

A apărut touchscreen-ul pe care poți să-l aplici printr-un spray [VIDEO]

Da, ai citit bine. Touchscreen-urile vin de acum și la spray. Niște cercetători de la Universitatea Carnegie-Mellon au descoperit o metodă prin care poți adăuga capacitatea de touchscreen oricărei suprafețe conductoare, cu ajutorul unui spray special.

Sistemul se numește Electrick și detectează atingerile cu ajutorul unui algoritm software. El măsoară fluctuațiile dintr-un câmp electric care înconjoară o suprafață conductoare. Cercetătorii au avut câteva idei despre cum poate fi folosită această tehnologie în beneficiul tuturor. Practic, orice suprafață conductoare devine una touch-sensitive și responsivă.

De exemplu, poți folosi vopseaua din spray pe carcasa unui telefon, devenind ea în sine o protecție. Astfel, anumite moduri în care ridici sau strângi telefonul în mână pot activa unele aplicații într-un mod mult mai rapid. Sau poate ești chitarist și simți nevoia de a avea pedala de efecte direct pe chitară. Poți obține asta cu touchscreen-ul la purtător, printr-o aplicare destul de simplă. Vedem mai exact cum se folosește în clipul de mai jos.

O poți folosi chiar și pe volan, în caz că mașina ta nu are din fabricație comenzi dedicate pentru radio. Posibilitățile sunt foarte multe, explică The Verge. Iar utilizarea noii tehnologii nu se oprește aici. Poate fi integrată cu succes în conceptul de ”Smart Home” și îți poți vopsi anumite părți din perete cu așa ceva. Cum ar fi să poți să dai ”dim” becurilor printr-o simplă mișcare de swipe pe perete? Sau să poți regla căldura din același loc? Practic, să ai un panou de control în mai multe zone din casă, fără să trebuiască să montezi tablete.

Citește și: