Toate telefoanele Samsung Galaxy cu Android Nougat pot folosi asistentul virtual Bixby

Toate telefoanele Samsung Galaxy cu Android Nougat pot folosi asistentul virtual Bixby

Asistentul virtual Bixby a debutat pe Samsung Galaxy S8, dar și alte modele din această gamă vor beneficia de funcțiile inteligente ale acestuia.

Cu toate că ecranul lui Samsung Galaxy S8 este punctul forte al telefonului, compania vrea ca fanii să fie conștienți și de celelalte funcții pe care le aduce smartphone-ul. Dintre noutăți, asistentul virtual cu inteligență artificială, Bixby, pare să fie un alt pilon de rezistență al lui S8.

Problema lui Bixby, însă, este că disponibilitatea sa este extrem de limitată, având în vedere că este disponibil pentru două telefoane ce vor fi disponibile la vânzare abia începând cu 21 aprilie. Cu toate acestea, dacă ai un telefon din seria Samsung Galaxy ceva mai vechi, dar care rulează Android 7 Nougat, ai putea beneficia de Bixby fără bătăi de cap, scrie slashgear.com.

Procesul de instalare este floare la ureche, îndeosebi pentru utilizatorii familiarizați cu instalarea de aplicații care nu provin din Google Play. Primul pas este să instalezi launcher-ul pentru Galaxy S8, iar apoi să instalezi și aplicația Bixby. Apoi, după ce setezi launcher-ul ca standard pentru telefon, vei putea activa asistentul virtual, ținând apăsat pe ecranul de pornire. Va trebui să dai un restart telefonului după acest pas, iar apoi vei putea accesa asistentul virtual cu un simplu swipe care să te aducă la ecranul din stânga.

Toate informațiile necesare și aplicațiile în cauză pot fi găsite aici. În teorie, acestea ar trebui să funcționeze pe orice Samsung care are Android Nougat, deși au fost testate îndeosebi pe Galaxy S7. În practică, însă, vă puteți aștepta și la mici probleme de funcționalitate și de stabilitate, având în vedere că aplicațiile sunt native pentru S8.