Toate filmele de la Oscar 2017 sunt disponibile pe torrent

Toate filmele de la Oscar 2017 sunt disponibile pe torrent

Dacă tot ați aflat care sunt căștigătorii Oscar 2017, merită să aveți în vedere că toate filmele de la Oscar 2017 sunt disponibile pe torrent.

Nu este o veste foarte bună pentru industria cinematografică. Conform unei analize publicate în urmă cu câteva zile de TorrentFreak, se pare însă că toate filmele care au ajuns să fie nominalizate anul acesta la Premiile Academiei Americane de Film sunt disponibile online.

Sute de milioane de oameni urmăresc decernarea premiilor Oscar în fiecare an. Acesta este cel mai important eveniment din calendarul cinematografic anual. În același timp, mulți și-au dorit să vadă toate filmele de la Oscar 2017 înaintea decernării pentru a înțelege mult mai bine despre ce este vorba. Din păcate, multe dintre ele nici măcar nu au ajuns în cinematografe, iar singura posibilitate pentru îndeplinirea acestui plan ajunge să fie pirateria.

Din fericire pentru amatorii de torrent și din nefericire pentru industria cinematografică, toate cele 37 de filme nominalizate la diverse categorii pot fi descărcate de pe torrent sau vizionate pe diverse site-uri de streaming. Pentru a vedea o analiză detaliată a momentului în care respectivele titluri au ajuns online, Andy Baio a creat un excel disponibil pe Google Docs.  Acesta înfățișează situația disponibilității online a filmelor de la Oscar încă din 2003.

Revenind la filmele de la Oscar 2017, singurul absent de pe site-urile de torrent este Rogue One: A Star Wars Story. Acesta nu a ajuns încă online în format de DVD Screener, Blu-ray sau alt format de calitate. Față de anii trecuți, și celelalte filme de la Oscar au avut parte de o întârziere. În trecut, filmele DVDSCR erau online la mijlocul lunii decembrie, dar anul acesta startul s-a dat la mijlocul lunii ianuarie cu Fences al lui Denzel Washington.

Cu câteva ore înainte de difuzarea oscarurilor la TV, un total de 14 filme în format DVD Screener au putut fi descărcate de pe torrent. Această valoare este similară cu anii trecuți, după cum se poate vedea în graficul de mai jos realizat pe marginea acestui subiect. Merită avut în vedere că toate filmele de la Oscar 2017 au fost postate online de către grupul Hive-CM8, la fel ca în ultimii ani. Cu alte cuvinte, dacă grupul respectiv de pirați se desființează, s-ar putea ca acest trend să aibă de suferit.

oscarscreen2017

Citește și: