05 ian. 2017 | 18:21

The Link este o soluție deșteaptă de backup

ACTUALITATE
The Link este o soluție deșteaptă de backup

Aparent simplu din punctul de vedere al designului, The Link va rezolvă un amalgam probleme când vine vorba de backup și streaming acasă sau în deplasare.

S-a lucrat foarte mult la el. În urmă cu aproximativ un an, la CES 2016 aflam primele detalii despre The Link. Între timp, prototipul respectiv a evoluat enorm, atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și al designului. Acum, suntem la doar câteva luni de la lansare. Conform declarațiilor oficiale, ar trebui să putem achiziționa un astfel de gadget în primăvară.

Vizavi de ceea ce face, The Link promite să fie un dispozitiv foarte deștept. În doar câteva cuvinte, îl putem defini ca un NAS, prin prisma faptului ca generează o rețea Wi-Fi iar memoria sa internă de până la 2TB poate fi accesată prin intermediului unui smartphone, o tabletă sau un laptop. În același timp, poate fi folosit pentru backup. Datorită bateriei din interior, îl puteți ține în permanență în ghiozdan și îl puteți porni atunci când vreți să vă descărcați rapid pozele sau filmele de pe smartphone sau cameră foto.

Performanța este foarte importantă la un gadget menit să vă facă viața mai ușoară și să nu vă enerveze, iar cei de la Fasetto responsabili de The Link au avut în vedere acest detaliu. Astfel, au construit aparatul în jurul unui SSD NVMe de la Samsung și a unui SoC octa-core tactat la 2,1 GHz Exynos 7420. Conectivitatea include Wi-Fi, Bluetooth și USB-C. Acesta din urmă este menit să faciliteze transferul de date cu fir de pe un laptop. Ca bonus, este inclus și un modem LTE, iar dacă introduceți în el un SIM, poate fi folosit ca hotspot. Dimensiunile sale sunt de aproximativ 5 x 5 x 2,5 centimetri. Este rezistent la șocuri și, datorită certificării IP68, puteți avea încredere că rezistă și la ploaie.

Cel mai mare handicap al The Link este prețul. Acesta începe de la 350 de dolari pentru varianta de 256GB, dar sare până la 1150 de dolari pentru modelul de 2TB. La această valoare mai adăugați 150 de dolari dacă vă încântă conectivitatea LTE.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele